"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η ηρωική έξοδος και οι λιποτάκτες της... μνημονιακής επανάστασης


Κάποιοι, λέει, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, συζητάνε, προτείνουν να επιχειρήσει η κυβέρνηση μια «ηρωική έξοδο». Αιτία είναι η σκληρή στάση της τρόικας στη διαπραγμάτευση.
 

Καλά ο Χρυσοχοΐδης το 2009, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν και πάθος με το διάβασμα δεν έχουν ρίξει καμιά ματιά στο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας τον Ιούλιο; 
 

Μήπως πίστεψαν αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου ή στο μετεκλογικό αφήγημα του Μαξίμου; 


Μα αυτό το παραμύθι ήταν για τους πολίτες. 
 
 
Θυμάστε τη ρητορική; «Κλείνουμε γρήγορα την αξιολόγηση έως τα μέσα Νοεμβρίου, παίρνουμε την ελάφρυνση χρέους και μετά… παράδεισος. Εφαρμόζουμε το παράλληλο πρόγραμμα».
 
Κάπου εδώ μάλλον έγινε η ζημιά, γιατί το τριετές Μνημόνιο άλλα γράφει. Αν το διαβάσουν, λοιπόν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκεί περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, παραχώρηση κόκκινων δανείων σε funds κοράκια και ένα υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
 

Αυτή τη συμφωνία πρέπει να εφαρμόσουν. Αυτά τα μέτρα πρέπει να ψηφίσουν.  


Τι έπαθαν τώρα ξαφνικά; 


 Θέλουν μόνο να κυβερνούν, αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος; Δεν ξέρουν ότι αυτά τα δύο πάνε πακέτο;
 

Και μιλούν τώρα, λέει, για «ηρωική έξοδο». Δηλαδή θα βγουν και θα πουν: 


 «Τώρα θα κάνουμε αντίσταση στην τρόικα. Πάμε σε εκλογές…».  


Και τι θα πουν στην προεκλογική περίοδο; 


 Ψηφίστε την αντιπολίτευση, γιατί εμείς δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε άλλο; Ή ψηφίστε μας για μια ακόμη φορά για να… ξανασκίσουμε τα μνημόνια;


Αν είναι «ήρωες» ας κυβερνήσουν και ας τιμήσουν την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα στο Μνημόνιο. 


Αν θέλουν να την… κοπανήσουν ως λιποτάκτες, ας το κάνουν όσο πιο ήσυχα γίνεται. Τουλάχιστον ας μην καταστρέψουν για μια ακόμη φορά τη χώρα, πριν αποχωρήσουν από την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: