"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: H ωρα της πληρωμής μετά την "σκληρή" και "υπερήφανη" διαπραγμάτευση των εθνικών μας τσαρλατάνων ήρθε! Ας ευχηθούμε το κόστος να μην φθάσει σε εθνικές απώλειες



Όταν γράφαμε, εν μέσω ορυμαγδού διαδικτυακών επιθέσεων, ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι άθλημα τσαμπουκά αλλά χρειάζεται σπουδή και φρόνηση, το λιγότερο που ακούγαμε ήταν ηττοπάθεια.


Φαίνεται πως ηδονιζόμαστε σε μια διαρκή υποχώρηση της υπόστασής μας ως κράτους και της αξιοπρέπειάς μας ως λαού.


Ο χειρισμός της προσφυγικής κρίσης- καλά για την οικονομική δεν γίνεται λόγος- θα πρέπει να διδάσκεται σε φοιτητές ως παράδειγμα προς αποφυγήν.


Αλλά, εκείνο που οδηγεί στο ναδίρ της εθνικής αξιοπρέπειας είναι η σύγκλιση στη Βιέννη διάσκεψης για το προσφυγικό με αντιπροσωπείες από όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, πλήν Ελλάδος.


Φυσικά, οι ιδεολογικοί ινστρούχτορες της κυβέρνησης και οι αναπαραγωγοί των τιτιβισμάτων τους, κάτι θα σκαρφιστούν για να αποσείσουν τις ευθύνες της απομόνωσης από πάνω τους.


Το πρόβλημα, όμως, παραμένει και θα οξύνεται. Η ανάληψη της πολιτικής εξουσίας προϋποθέτει αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό και τη χώρα. Όχι, επιπολαιότητες φοιτητικού χαρακτήρα.


Ακροθιγώς, σε ένα από τα σχόλιά μας στην αρχή της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση είχαμε σημειώσει:  



Η ευρωπαϊκή ηγεσία και η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία είναι πολύ πεπειραμένες και με βαθύ ιστορικό υπόβαθρο στο χειρισμό κρίσεων και τη διαχείριση της ίντριγκας. Και συνιστούσαμε προσοχή.
Τώρα, τα πληρώνουμε. Ας ευχηθούμε η πληρωμή να μην φθάσει σε εθνικές απώλειες

Δεν υπάρχουν σχόλια: