"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


IΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Μουφτής από την Παλαιστίνη: Χτυπάτε τις συζύγους σας αλλά όχι τόσο ώστε να φαίνεται

Σάλο έχουν προκαλέσει οι «συμβουλές γάμου» από τον Παλαιστίνιο μουφτή της Γάζας ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ καλεί τους άνδρες να χτυπάνε τις γυναίκες τους «αρκεί αυτό να μην τις κάνει άσχημες».


Ο Χασάν αλ Λαχάμ εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Παλαιστίνης προκειμένου να δώσει «συμβουλές» για το πώς θα σωθεί ένας προβληματικός γάμος.


Όπως είπε τα χτυπήματα θα πρέπει να δίνονται με «θετική χροιά» και μόνο μέσα στο σπίτι καλώντας τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα να μην λένε τίποτα γι' αυτά παραέξω.


Σύμφωνα με τον ίδιο το πρώτο βήμα για να σωθεί ο γάμος θα πρέπει να είναι οι δύο σύζυγοι να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. Αν αυτό, όμως, δεν λειτουργήσει, τότε ο άνδρας θα πρεπει να χτυπάει τη γυναίκα χωρίς όμως αυτό να την κάνει άσχημη

«Με άλλα λόγια τα χτυπήματα...

δεν θα πρέπει να προκαλούν την παρέμβαση της αστυνομίας, δεν θα πρέπει να προκαλούν κατάγματα ή αιμορραγίες ή να παραμορφώνουν το πρόσωπο» συνέχισε το απίστευτο κύρηγμά του.


«Σκοπός των χτυπημάτων δεν είναι να παραμορφώσουν, να κάνουν κακό ή να υποβαθμίσουν. Θα πρέπει να γίνονται δίκην αστείκου» κατέληξε στο παραλήρημά του.πηγή: tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: