"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Κοινωνικό πείραμα δείχνει την αντίδραση των Νεοϋορκέζων στη θέα ενός παιδιού-νύφη (VIDEO) - Τουλάχιστον αυτοί αντέδρασαν - Η ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ αποχαυνωμένη Ευρώπη τί θα κάνει άραγε όταν δει τέτοιες αθλιότητες απο τους εποίκους-λαθρομαχμούτηδες στις πόλεις της? (Γιατί είναι θέμα ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ χρόνου να τις δει, να τις ζήσει...)

Ένας ευτυχής 65χρονος και μια μάλλον σαστισμένη 12χρονη βγάζουν γαμήλιες φωτογραφίες στη φημισμένη Times Square της Νέας Υόρκης. Το πλήθος τους παρατηρεί και παρεμβαίνει.


«Πόσο χρόνων είσαι;», τη ρωτάει ένας περαστικός. Το κορίτσι δεν απαντά, απαντά αντί γι' αυτήν ο πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία «σύζυγός» της. «Είναι 12», του αποκρίνεται. 


«Κι εσύ πόσο είσαι;», επανέρχεται σαστισμένος ο περαστικός. «Είμαι 65. Έχω την άδεια των γονιών της», βεβαιώνει εκείνος.


Η διαβεβαίωση ωστόσο δεν καθησυχάζει τους Νεοϋορκέζους οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια του την ανήλικη και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.


Το κοινωνικό αυτό πείραμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης οργάνωσε στο You Tube ο Coby Persin θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αναδείξει το υπαρκτό πρόβλημα των «παιδιών – νυφών» καθώς κάθε μέρα 33.000 κορίτσια αναγκάζονται σε γάμο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: