"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (25/2/ΧΧΧΧ)


1932: Ο Αυστριακός μετανάστης Αδόλφος Χίτλερ, αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος.

1959: Ανακαλείται απο την βρετανική κυβέρνηση το διάταγμα εκτόπισης του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος μπορεί πλέον να επιστρέψει στην Κύπρο. Δίδεται επίσης αμνηστία στο στρατηγό Γρίβα και στους συναγωνιστές του στην ΕΟΚΑ.

1973: Μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Αθήνας από τους αδελφούς Κοεμτζή για μια παραγγελιά. Τρεις νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός.


1943: Γεννιέται ο Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας και μέλος των Beatles.1889: Πεθαίνει ο ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ (το πραγματικό του όνομα: Ίσραελ Μπερ Γιοσαφάτ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: