"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες


Αποδοκιμασίες και μικροεπεισόδια προχθες το πρωί στο Πολυτεχνείο. Μόνο που αυτή τη φορά ο στόχος δεν ήταν οι «Μερκελιστές» και οι «Γερμανοτσολιάδες», αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Για χρόνια ο λαϊκισμός και οι εύκολες κατηγορίες περί προδοτών κυριαρχούσαν σε χείλη στελεχών της άλλοτε Αντιπολίτευσης. Πολιτικοί κατηγορούνταν ότι στήριζαν τις «Κυβερνήσεις Τσολάκογλου» και δέχονταν βαριές προσβολές, προπηλακισμούς και επιθέσεις.
Στα χείλη, επίσης, ολόκληρης της Αντιπολίτευσης περιλαμβάνονταν και κάλπικες υποσχέσεις οι οποίες δίδονταν ελαφρά τη καρδία. Δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβουμε παραδείγματα αυτών- οι πολίτες γνωρίζουν και ψήφισαν συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και την αδυναμία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να τους πείσουν ότι μπορούν καλύτερα- επιπλέον τα μέτρα δεν είχαν έρθει ακόμα.


Ομως, και με την Τρόικα (Κουαρτέτο) συνομιλεί και διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση (πηγαίνοντας μάλιστα εκείνη σε αυτούς) και τα μέτρα ψηφίζονται με διαδικασίες εξπρές.


Εχει σπείρει όμως πολλή οργή και λαϊκισμό αυτή η Κυβέρνηση. 


Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, ο ΕΝΦΙΑ που παραμένει, αλλά κυρίως το ασφαλιστικό που έρχεται είναι θέματα τα οποία η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα αναγκαστεί να θερίσει.


ΥΓ: 
Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου διατηρεί το αφορολόγητο των βουλευτών και ψάχνει άλλο ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην Παιδεία (βλ. Κρασί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: