"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Αυτή είναι η περήφανη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του εθνικού μας τσαρλατάνου;

Γράφει το ΑΝΤΙΝEWS

Όταν κάποιος δεν έχει ευθύνες και είναι επικίνδυνος δεν έγινε και τίποτε. Το πολύ – πολύ να κάνει μια μικρή ζημιά, μια αμυχή που θα επουλωθεί.


Όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός και κάνει απίστευτες γκάφες που μπορεί να κοστίσουν σε όλη τη χώρα, τι πρέπει να γίνει;


Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη, κάνει το ένα διπλωματικό λάθος μετά το άλλο, εξευτελίζει την Ελλάδα, προκαλεί σοβαρά προβλήματα με συμμάχους, δημιουργεί έχθρες, δίνει την εντύπωση ενός πρόχειρου, αμόρφωτου και γενικώς επικίνδυνου ανθρώπου.


Πριν μερικές ημέρες έλεγε ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι διαφορετικά νησιά αλλά αυτό μόνο ως ανέκδοτο έμεινε.


Λίγο αργότερα, όμως, από την Τουρκία απαντώντας σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου σε σχέση με τα «παγωμένα» κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ είπε: «Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις». Δήλωσε επίσης αρωγός στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα.


Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει την οργή της Λευκωσίας διότι οι Κύπριοι έλεγαν ότι τους «άδειασε» ο Τσίπρας και δεν μπορεί να μιλά για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας χωρίς να έχει εκπληρώσει υποχρεώσεις βασικές στην Κύπρο.


Πάει στην Ιερουσαλήμ ο ίδιος επικίνδυνος άνθρωπος και γράφει στο βιβλίο επισκεπτών του προέδρου Ρίβλιν «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντάω τις εξοχότητές σας».


Από πότε η Ιερουσαλήμ έγινε πρωτεύουσα του Ισραήλ; Δεν είναι το Τελ Αβίβ;  


Μόνο οι Ισραηλινοί επιθυμούν διακαώς να κάνουν την Ιερή Πόλη πρωτεύουσα αλλά κανείς δεν αναγνωρίζει κάτι τέτοιο ενώ είναι σε εκκρεμότητα το παλαιστινιακό κράτος. Όμως, ο Αλέξης μας ανακάλυψε κάτι που κανείς άλλος δεν γνωρίζει.


Τώρα, ο Τσίπρας έμαθε και το twitter και κάνει αστειάκια με τους Τούρκους πιλότους:
Μόλις όμως τον μαλώνει ο Νταβούτογλου αποσύρει το μήνυμα σαν καλό μαθητούδι.  


Γιατί; Το μετάνιωσε; Ή φοβήθηκε;


Και από την άλλη, δεν αποτελεί γκάφα να μην υπάρχει στο κείμενο της συμφωνίας έστω και μια μικρή αναφορά για τις παραβιάσεις των τουρκικών αεροπλάνων;  


Για να μην πούμε για το ότι έκανε πάρτι ο Νταβούτογλου χωρίς να γίνει μια αναφορά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή στην Κύπρο.


Αυτή είναι η περήφανη εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα; 


Μ' αυτόν τον άνθρωπο θα πάει η χώρα μπροστά; 

Εμπιστευόμαστε έναν αγεωγράφητο, ανιστόρητο και εκτός τόπου και χρόνου διπλωματικά πρωθυπουργό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: