"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Απομάκρυνση ρώσων πολιτών από την Τουρκία προτείνει ο αντιπρόεδρος της Δούμα - Πρακτορεία «παγώνουν» πακέτα ταξιδίων

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα, Νικολάι Λέβιτσεφ, κατηγόρησε την Αγκυρα ότι στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, ζήτησε την ακύρωση των πτήσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, καθώς και την απομάκρυνση όλων των ρώσων πολιτών από την Τουρκία, αναφέρει δημοσιογράφος του βρετανικού Guardian.
Ο Ν.Λέβιτσεφ συνέκρινε την επίθεση με τη βομβιστική επίθεση στο ρωσικό Airbus στο Σινά τον περασμένο μήνα, επίθεση για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Λέβιτσεφ είπε ότι η Turkish Airlines πραγματοποιεί πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις «σε ορισμένες περιοχές στην περιοχή όπου είναι αυξημένη η τρομοκρατική απειλή».

«Την ίδια ώρα, αεροπλάνα απογειώνονται για διαφορετικές ρωσικές πόλεις από αυτά τα αεροδρόμια» είπε ο αντιπρόεδρος της Δούμα, σημειώνοντας ότι η στάση της Άγκυρας απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητική.

Απευθυνόμενος στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών, ο Λέβιτσεφ ζήτησε να εξεταστεί «η πιθανότητα πλήρους και άμεσης παύσης των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, έως ότου ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη πιθανής τρομοκρατικής απειλής σε τουρκικά αεροδρόμια».

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, είπε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος να εισχωρήσουν ένοπλοι σε τουρκικά αεροδρόμια, γεγονός που μπορεί να εντείνει την τρομοκρατική απειλή για ρωσικά αεροσκάφη.

Πρακτορεία «παγώνουν» πακέτα ταξιδίων:

Ήδη ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν αρχίσει και ανακοινώνουν ότι παγώνουν τα πακέτα ταξιδίων τους προς την Τουρκία.

Το Natalie Tours, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Τουρκίας, ανακοίνωσαν ότι παγώνουν προσωρινά τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων προς την χώρα.
Παράλληλα, το ταξιδιωτικό πρακτορείο Rostourism προτείνει και αυτό «πάγωμα» στις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων στην Τουρκία, σημειώνει το πρακτορείο RIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: