"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Oι διπλές ευθύνες της Αγκυρας για το προσφυγικό, τα κοινά της συμφέροντα με το χαλιφάτο και ο ΝΑΤΟικός ύπνος του δικαίου...


Την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές, η Τουρκία συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα συζητηθεί το προσφυγικό, που ταλανίζει την Ε.Ε. και την ωθεί σε ρυθμίσεις οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα της Ελλάδας όσον αφορά τις τροποποιήσεις της Σένγκεν και τις παραχωρήσεις, όπως η τριμερής μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας - Τουρκίας.


Ελπίζουμε η ελληνική πλευρά να αφυπνιστεί από τις ανόητες ιδεοληψίες που την έχουν αποκοιμίσει καθιστώντας την ανοχύρωτη χώρα στην οποία αλωνίζουν τζιχαντιστές, πράκτορες της Τουρκίας και κάθε καρυδιάς καρύδι. Και, όταν αφυπνιστεί, να ετοιμάσει έναν τεκμηριωμένο φάκελο, στον οποίο θα αποδεικνύονται οι ευθύνες της Αγκυρας στο προσφυγικό.

 

Και μιλάμε για διπλές ευθύνες, αφού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταστροφή του κυρίαρχου κράτους, της Συρίας, και τη δημιουργία των... στρατιών προσφύγων, όπως επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εξισλαμισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης, στρέφοντας και διευκολύνοντας τη μετάβαση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων


Είναι ο μόνος τρόπος να επανορθώσει η κυβέρνηση μέρος των τραγικών συνεπειών της πολιτικής ανοικτών συνόρων, με την οποία προκάλεσε απίστευτα δεινά στην πατρίδα μας. Η κλειστή σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, που εξευτελίζει τη χώρα και πλήττει την οικονομία μας, είναι ένα απλό παράδειγμα.
 

Κλείνοντας το ζήτημα αυτό και προτού περάσουμε στον εξευτελισμό του ΝΑΤΟ, που κατάντησε ακολούθημα του διδύμου των τζιχαντιστών με προβιά πολιτικού, Ερντογάν και Νταβούτογλου, να υπογραμμίσουμε ότι η Τουρκία με ψυχραιμία δολοφόνου χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να πετύχει τους εθνικούς και τζιχαντιστικούς στόχους της.

 

Να περάσουμε τώρα στα νατοϊκά. 


Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Τουρκία από τη μια πλευρά εξοντώνει τους Κούρδους και κατηγορεί διάφορες χώρες ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και από την άλλη εξοπλίζει τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ι.Κ. Και αυτό το κάνει για να τους στρέφει εναντίον των Κούρδων, όπως έγινε στο Κομπάνι, στο όρος Σιντζάρ των Γεζίντι, στο στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων στο Μαχμούρ κ.α., και αφετέρου για να επικρατήσει ο νόμος του Ισλάμ στη διακυβέρνηση της Συρίας και του μισού Ιράκ, προς όφελος φυσικά της Αγκυρας και των νεοοθωμανικών σχεδίων της.
 


Η δυναμική συμμετοχή της Ρωσίας στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία οδήγησε τις ΗΠΑ και τους άλλους πραγματικούς πρωταγωνιστές να επιταχύνουν τις ενέργειές τους, για να είναι όλοι τους έτοιμοι και με όσο το δυνατόν πολλά «κεκτημένα» επί του εδάφους για την επόμενη μέρα στη Συρία.

 
Σ' αυτήν την επόμενη μέρα, ειδικά μετά το ναυάγιο του εγχειρήματος από κοινού εκπαίδευσης των Τουρκομάνων από ΗΠΑ - Τουρκία και την αναμενόμενη περιθωριοποίηση των τζιχαντιστών, η Τουρκία βλέπει εαυτήν απούσα. Η είδηση που θέλει επιτελείς και επιχειρησιακούς Αμερικανούς κομάντο να βρίσκονται ήδη στο καντόνι Τζιζίρε προετοιμάζοντας την απελευθέρωση της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκκα και 50 απ' αυτούς να βρίσκονται ειδικά στην πόλη Κομπάνι, προετοιμάζοντας την απελευθέρωση της αρχαίας Ευρωπού, σήμερα Τζαραμπλούς, προκάλεσε ταραχή στην Αγκυρα. Η αναβάθμιση των σχέσεων ΗΠΑ - Κούρδων της Συρίας αποτελεί πονοκέφαλο που δεν περνάει με... ντεπόν.
 

Επρεπε να γίνει κάτι, να ταράξει να νερά, για να είναι η Τουρκία παρούσα στην επόμενη μέρα. Η προέλαση του συριακού στρατού στην Μπαγίρμπουτζακ, με τη βοήθεια της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, ήταν η ευκαιρία για τους επιτελείς των Ερντογάν - Νταβούτογλου.

 
Αποφάσισαν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να παρασύρουν το ΝΑΤΟ στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τη σύμμαχο των τζιχαντιστών και της Συμμαχίας Τουρκία.
 

Καιρός είναι η Ε.Ε. Και το ΝΑΤΟ να αντιληφθούν τα ανατολίτικα κόλπα του διδύμου των Ενρτογάν - Νταβούτογλου, των τζιχαντιστών που έχουν ενδυθεί την προβιά του πολιτικού, για να υπερασπιστούν τα πραγματικά συμφέροντα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ και όχι τα συμφέροντα της Τουρκίας και του... χαλιφάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: