"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ - ΝΔ: Θέλουν και να κυβερνήσουν...!!!


Τα διαλυτικά φαινόμενα που επικρατούν σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο ένα μεγάλο κόμμα. Αλλά αυτό που συμβαίνει από το πρωί της Κυριακής στη ΝΔ είναι σχεδόν απίστευτο.
 

«Ξαφνικά» διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού, διότι σχεδόν τίποτα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ομαλά στο μηχανογραφικό σύστημα.
 
 
Υποτίθεται ότι είχαν σχεδόν ενάμιση μήνα για να οργανώσουν τη διαδικασία εκλογής. Αλλά έφαγαν το μισό χρόνο για να τσακώνονται οι εσωκομματικές φατρίες.

 
Εστω κι έτσι κάποια στιγμή το ξεπέρασαν -υποτίθεται- και κατέληξαν. Ουδείς πήρε χαμπάρι τι γινόταν στον οργανωτικό τομέα; 


Ουδείς παρακολουθούσε και ήλεγχε την εταιρεία που είχε αναλάβει να διεξαγάγει τις εκλογές; 


Επρεπε να φτάσει η νύχτα πριν από το άνοιγμα της κάλπης, για να διαπιστώσουν ότι δεν δούλευαν υπολογιστές ή δεν είχαν καν φορτιστές;

 
Αδιανόητα πράγματα. Λες και συνωμότησε ο θεός της τεχνολογίας. Αλλά μάλλον συνωμότησε ο γαλάζιος θεός της ανικανότητας και του ζαμανφουτισμού κάποιων.  


Αλήθεια ο αρχηγός του κόμματος (έστω ο προσωρινός, που θέλει να ξαναγίνει κανονικός) δεν έχει καμιά ευθύνη;


Τα είχε φορτώσει στους ελαφρόμυαλους κοκόρους της Ρηγίλλης;  


Και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, που είχαν ανθρώπους στη διαδικασία, δεν κατάλαβαν τίποτα; Και όλοι μαζί εύθυμοι και ανέμελοι ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής και βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτό το φιάσκο;
 
Ήταν που ήταν στραβό το γαλάζιο κλήμα, το ‘φαγε κι ο κυριακάτικος γάιδαρος της  ανικανότητας…


Δεν παραιτείται ο Μεϊμαράκης. Τι οδήγησε στο ναυάγιο:
Τη διεξαγωγή εκλογών μετά από δύο εβδομάδες και, φυσικά, με νέο ανάδοχο του τεχνολογικού έργου προτείνει ο Ευ. Μεϊμαράκης, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο παραίτησης του από την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απορρίπτει πλέον προτάσεις για σύγκληση της Κ.Ο ακόμα και για έκτακτο συνέδριο. Από την άλλη πλευρά, δύο υποψήφιοι, οι Απ. Τζιτζικώστας και Κ. Μητσοτάκης ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ. Ο δε Κ. Μητσοτάκης, πρότεινε την ανάληψη της προεδρίας από την κ. Μαριέτα Γιαννάκου. Τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων ζήτησε ο Α. Γεωργιάδης. Η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Α. Παπαμιμίκου θεωρείται αυτονόητη, ενώ στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν παρέμβαση του Κ. Καραμανλή. Δεκαπέντε βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάκη Γιακουμάτο ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.


Από νωρίς το πρωί, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα ορισμένες εφορευτικές επιτροπές να μετατρέπουν τη διαδικασία σε χειρόγραφη, κάτι που όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις σε υποψηφίους και ψηφοφόρους. 


Στις 10.30 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε πως οι εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε μιλήσει για απόσυρση της υποψηφιότητάς του εάν κι εφόσον οι εκλογές συνεχίζονταν και γίνονταν με χειρόγραφο τρόπο, κάτι που επέτρεπε τις διπλοεγγραφές στο σύστημα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων για τη διαδικασία και μίλησε για απαράδεκτα περιστατικά που δεν τιμούν κανέναν. «Εάν νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να κάνουν όσα κάνουν και που επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά ανενόχλητος, είναι γελασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: