"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εξαιρείται από τον φόρο του κρασιού η Θεία Κοινωνία!

Η πολιτεία προχωρά σε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, το κρασί που χρησιμοποιείται για μετάληψη στους ναούς της επικράτειας, δεν εμπίπτει στις διατάξεις του περι φορολόγησης του κρασιού




Η απόφαση για την απαλλαγή της Εκκλησίας και από το ισοδύναμο της φορολόγησης του κρασιού, φαίνεται πως πάρθηκε από κοινού κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Σύμφωνα με το σκεπτικό, εφ’ όσον η Εκκλησία έχει εξαιρεθεί από όλους τους άλλους φόρους, θα ήταν αντίθετο κάθε έννοια δικαίου, να φορολογηθεί για το κρασί. Ειδικά αφού αυτό δεν παράγεται για να καταναλωθεί με ευχαρίστηση αλλά ως αίμα του Θεανθρώπου.


Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργείται  ειδική επιτροπή με στόχο την παταξη του λαθρεμπορίου κρασιού, αφού εκφράζονται φόβοι ότι πολλά κρασιά θα κυκλοφορούν ως «Θεία Κοινωνία», προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγηση.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: