"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: To μπουρδέλο της τζάμπα μαγκιάς με τα λεφτά του δημοσίου, καλείται να επιστρέψει στους κουτόφραγκους τα πεσκέσια της κυβέρνησης Κουρασμένου προς τους πελάτες-αγρότες


Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία. Είναι γνωστή τακτική εδώ και δεκαετίες. Το παν είναι να διατηρήσουμε την εξουσία και να μη θιγεί η «λεπτή σχέση» που έχουμε με τους καλούς μας «πελάτες». Πρώτα αδιαφορούμε για τις κοινοτικές αποφάσεις (παράδειγμα οι χωματερές), στη συνέχεια πληρώνουμε πρόστιμα, μερικές φορές μάλιστα μοιράζουμε και μερικά εκατομμύρια (500 στην περίπτωση μας) και στο τέλος βρίζουμε όλοι μαζί, τη Μέρκελ. 
 


Έτσι έπραξε και ο ηρωϊκός υπουργός Χατζηγάκης ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα των αγροτών που είχαν κλείσει τους δρόμους. Ήρθε όμως η ώρα της κρίσης και η Ε.Ε περιμένει πίσω το «δώρο» που δεν βγήκε από την τσέπη του υπουργού ούτε του προέδρου Καραμανλή του νεότερου, του «Οκνηρού». 


Θα βγει με πολλές προσαυξήσεις από το δημόσιο ταμείο το οποίο ουδέποτε σεβάστηκε καμία κυβέρνηση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας για αναίρεση παλαιότερης απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η χώρα μας είχε διαταχθεί να ανακτήσει ποσά της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το εν λόγω ποσό (παραπλήσιο με το άλλο) δόθηκε σε Έλληνες παραγωγούς κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων για τις αγροτικές ενισχύσεις.
 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η ανάκτηση των 250 εκατ. ευρώ επικυρώθηκε «λόγω καθ’ υποτροπή πλημμελειών στον τομέα των ενισχύσεων για το ελαιόλαδο και για τις αροτραίες καλλιέργειες». Και αυτό διότι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Ελλάδα «δεν ολοκλήρωσε το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών στον ελαιοκομικό τομέα, ούτε το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων».
 

Η ρίζα της υπόθεσης βρίσκεται στο 2007, οπότε επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεξήγαγαν στην Ελλάδα δύο έρευνες από τις οποίες αποκαλύφθηκαν, όπως επισημαίνει το Ευρωδικαστήριο, «πλημμέλειες στους ελέγχους» που είχαν διενεργήσει οι ελληνικές Αρχές.
 


Τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις δείχνουν ξεκάθαρα τη μέθοδο που ακολουθείται, χωρίς καμία έγκριση των πολιτών και ασφαλώς καμία παρέμβαση από τα ελληνικά δικαστήρια, για παράβαση καθήκοντος υπουργών και αξιωματούχων. Αντί λοιπόν, να εκπονήσουν προγράμματα για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, αντί να εκμεταλλευτούν την αξία τω σκουπιδιών όπως κάνουν σε τόσες χώρες και να προτάξουν τη μακροχρόνια απόδοση σχεδιασμών, ξοδεύουν τεράστια ποσά, χωρίς καμία αιδώ και φιλότιμο απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Να λοιπόν, που θα πάνε τα δισεκατομμύρια που θα εισπράξουν και φέτος από τους φόρους. Και γι όλα αυτά δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον, δυνατότητα να ελεγχθούν ή να τιμωρηθούν από κάποιον. Ας είναι καλά τα δίκτυα των δικηγόρων με άλλες παράπλευρες «αρπαχτές» στις διεκδικήσεις του δημοσίου. Γιατί αν δεν το τραβήξουμε ως το τέλος, πως θα αποδείξουμε ότι «αγαπάμε» την πατρίδα και τα «συμφέροντα» του λαού; Λεφτά υπάρχουν άλλωστε, για πρόστιμα και αποζημιώσεις...

azampoukas@gmail.com


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: