"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Δουλειές από τον οίκτο ενός λαϊκιστή πολιτικού - Συμμαχία με το διάολο για να σωθουν τα πελατάκια


«Θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάολο, αν χρειαστεί» ο λαϊκιστής πολιτικός, υπεύθυνος υπουργός για τα εσωτερικά της χώρας.

Προς τι αυτή η ανίερη συμμαχία;

Όχι για να συμμαζέψει τα οικονομικά του τομέα ευθύνης του, σεβόμενος τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Ούτε για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον ταλαιπωρημένο από τη δημόσια διοίκηση την οποία εποπτεύει ο λαϊκιστής πολιτικός.

Ο Υπουργός των τηλεπαραθύρων «θα συμμαχήσει με τον διάολο, αν χρειαστεί» προκειμένου να μη χρειαστεί να υπογράψει ούτε μία απόλυση σε μία από τις χιλιάδες –συνήθως αχρείαστες κι εξυπηρετούσες άλλες πολιτικές προτεραιότητες- δημοτικές επιχειρήσεις.

Ο κάθε ψηφοφόρος θα κρίνει μόνος του, μπροστά στην κάλπη, αν ο λαϊκιστής πολιτικός έχει δίκιο ή άδικο, διατηρώντας πλασματικές θέσεις εργασίας «με πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια».

Υπάρχει όμως ένα ακόμη ερώτημα.


Τι θα έχουν να λένε στα παιδιά τους, η μητέρα εκείνη ή ο πατέρας εκείνος που διατηρεί μια θέση εργασίας, χωρίς να το αξίζει, χωρίς να προσφέρει πραγματικό έργο, χωρίς να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο;

«Προσπάθησε σκληρά, παιδί μου» θα του πουν «για να προκόψεις στη ζωή σου.Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, καταρτισμένος και χρήσιμος πολίτης.»

«Για να βρεθεί ένας υπουργός που σε κρατάει στη δουλειά, με τον οίκτο του.

Όχι επειδή αξίζεις αλλά επειδή σε λυπάται ο λαϊκιστής υπουργός…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: