"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ: Λογοκλόπος ο «γκουρού» του Αλέξη Τσίπρα Ζλάβοï Ζίζεκ !!! - Σοκ στον "πνευματικό κόσμο" της... Κουμουνδούρου

Λογοκοπή διέπραξε ο κ. Σλάβοϊ Ζίζεκ, Σλοβένος φιλόσοφος και «γκουρού» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, γνωστός και ως «ριζοσπάστης διασκεδαστής».

Λεπτομερέστερα, ο αρθρογράφος του «American Renaissance» κ. Steve Sailer και ένας μπλόγκερ με το ψευδώνυμο «Deogolwulf» αποκάλυψαν ότι ο κ. Ζίζεκ είχε αντιγράψει εκτεταμένα κομμάτια από άρθρο του κάποιου Stanley Hornbeck στο παραπάνω περιοδικό, το οποίο  μάλιστα υπερασπιζόταν την ανωτερότητα της λευκής φυλής και είχε δημοσιευτεί το 1999. 

Η αποκάλυψη έγινε επειδή τα αποσπάσματα, άσχετα από το περιεχόμενό τους, ήταν σαφή και καλογραμμένα, ενώ το σύνηθες ύφος του κ. Ζίζεκ είναι στρυφνό και μπερδεμένο.

Ο κ. Ζίζεκ δημοσίευσε το δικό του κείμενο στο περιοδικό «Critical Inquiry», το οποίο  ζήτησε συνώμη από τους αναγνώστες του. ««Πραγματικά λυπόμαστε για αυτή την υπόθεση. Αν ξέραμε ότι ο Ζίζεκ έκανε λογοκλοπή, θα του ζητούσαμε φυσικά να αποσύρει αυτά τα αποσπάσματα», δήλωσαν στελέχη του περιοδικού.

Ο ίδιος ο κ. Ζίζεκ έριξε την ευθύνη σε συνεργάτη του:

«Κάποιος φίλος μου μίλησε για τις θεωρίες τού Kevin Macdonald και του ζήτησα να μου κάνει μια σύντομη περίληψη. Μου είπε μάλιστα ότι μπορώ να την χρησιμοποιήσω ελεύθερα. Αυτό έκανα. Λυπάμαι ειλικρινά αλλά δεν ήξερα ότι η περίληψη του φίλου μου ήταν στην πραγματικότητα όλο το απόσπασμα από το άρθρο του Stanley Hornbeck...Κανείς δεν μπορεί να πει ωστόσο ότι έκλεψα τις ιδέες κάποιου άλλου ή ότι κόπιαρα τις σκέψεις του. Λυπάμαι ωστόσο πολύ γι' αυτό το ατύχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: