"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ιρλανδία έκανε «τζιχαντιστές» τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου θέλοντας προφανώς να καταγγείλει την δράση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς !!!

Εκαναν «τζιχαντιστές» τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγελου
Έκπληξη προκάλεσε η ατυχής έμπνευση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ιρλανδία να ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτομοντάζ στα οποία εμφάνιζε μνημεία και διάσημα έργα τέχνης- μεταξύ αυτών την Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου- ως…τζιχαντιστές.

Η διάσημη Τζοκόντα (ή Μόνα Λίζα) με ισλαμική μαντίλα να κρατά στο χέρι μια ρουκέτα. Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου ζωσμένος με εκρηκτικά. Η μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης με τουφέκι και η Μόλι Μαλόν, σύμβολο της Ιρλανδίας, με μπούρκα.

Τα φωτομοντάζ που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η ισραηλινή πρεσβεία στην Ιρλανδία με λεζάντες όπως «Το Ισραήλ είναι το τελευταίο σύνορο του ελεύθερου κόσμου» και «Τώρα το Ισραήλ- Στη συνέχεια το Δουβλίνο - Το Παρίσι- Η Ιταλία- Η Δανία» θέλοντας προφανώς να καταγγείλει την δράση της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, εξέπληξαν αρνητικά, κυρίως επειδή ανέβηκαν σε επίσημο λογαριασμό.

«Αυτός ο φανατισμός και ο ρατσισμός ενάντια στους άραβες και τους μουσουλμάνους είναι κατακριτέος, καθώς προέρχεται από διπλωματική πηγή»

«Τι αποδείξεις διαθέτει το Ισραήλ ώστε να γνωρίζει ότι η Χαμάς έχει σχέδια για την Ευρώπη;» ήταν μερικές μόνο από τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Αρχικά η ισραηλινή πρεσβεία δεν σχολίασε τις αναρτήσεις, εν τέλει όμως έδωσε την εξής εξήγηση μέσω ανακοίνωσής της:


«Ορισμένοι από εσάς μπορεί να είδαν/άκουσαν κάποια ρεπορτάζ για μια σειρά εικόνων που ανέβηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της ισραηλινής πρεσβείας στην Ιρλανδία…Ένας εκ των διαχειριστών (administrators) των λογαριασμών της πρεσβείας στα social media ανέβασε τις εικόνες που προέρχονται από ενημερωτικό σάιτ. Όταν ο account administrator έλαβε αίτημα από έναν εκ των followers να κατεβάσει τις εικόνες, το αίτημα ικανοποιήθηκε αμέσως. Δεν υπήρξε πρόθεση να προσβληθεί κανείς. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξή σας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: