Η κατοχύρωση του ιερού δικαιώματος στη συναυλία, όπως τα πάντα σ’ αυτόν τον τόπο, έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Οταν έπεσε η δικτατορία, θυμάμαι μια μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η συναυλία είχε διοργανωθεί για να εορτασθεί η απελευθέρωση της μουσικής του μεγάλου συνθέτη, που στα χρόνια της χούντας ήταν απαγορευμένη. Ομως η ένταση και η ποιότητα της ευφορίας που προκλήθηκε από τη δημόσια εκτέλεση των αγαπημένων τραγουδιών ανέτρεψαν τις ισορροπίες της λογικής και τη σχέση αιτίου αιτιατού. Φεύγοντας από εκεί μέσα, όλοι νομίζαμε πως έχουμε ρίξει για ακόμη μια φορά τη χούντα, με αποτέλεσμα έκτοτε να καθιερωθεί η άποψη πως δεν έγιναν οι συναυλίες επειδή έπεσε η χούντα, αλλά έπεσε η χούντα επειδή έγιναν οι συναυλίες.
Κατ’ αρχάς όλα έγιναν σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα του αγωνιζόμενου λαού. Η κ. Αλεξίου δήλωσε μόλις ανέβηκε επί σκηνής πως «είμαστε όλοι καθαρίστριες» – η ασυμφωνία του γένους του «όλοι» με τις «καθαρίστριες» δείχνει πως μπροστά στις ανάγκες του αγώνα, η γλώσσα υποκλίνεται ακόμη κι όταν τρώει σφαλιάρες. Η κ. Αλεξίου τραγούδησε φορώντας ένα κόκκινο πλαστικό γάντι, σαν αυτό που φορούν οι καθαρίστριες όταν εργάζονται, ενώ κόκκινα πλαστικά γάντια φορούσαν και τα μέλη της χορωδίας των καθαριστριών που ανέβηκαν επί σκηνής για να τη συνοδεύσουν. Ανάμεσα στα πλήθη που συνέρρευσαν από όλη την Ελλάδα, ήσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καμία διμοιρία των ΜΑΤ δεν τόλμησε να αποπειραθεί να συλλάβει την κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ σε διάφορα σημεία συγκεντρώνονταν και φάρμακα για τη Γάζα. Γενικά ήταν πολύ ωραία και οφείλουμε όλοι να συμπαρασταθούμε στην κυρία Αλεξίου για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Υπήρξαν και διάφοροι, οι γνωστοί κακόβουλοι, οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν διοργανώθηκε καμία συναυλία για τους άνεργους οι οποίοι υπερβαίνουν το εκατομμύριο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου