"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αιδώς Αργείοι

Αποτελεί αξίωμα ότι το συντεχνιακό - κομματικό σύστημα «απεχθάνεται» οποιουδήποτε είδους αξιολόγηση, οποιουδήποτε είδους άνοιγμα στην κριτική ματιά της κοινωνίας.

Ο παρασιτικός δημόσιος τομέας, περιχαρακωμένος στα τείχη που το πολιτικό σύστημα, ο ένας εταίρος του συντεχνιακού συστήματος, είχε φροντίσει να ανυψώσει, υπερασπίζεται λυσσωδώς τα «κεκτημένα» του, που όμως πληρώνει η υπόλοιπη κοινωνία, και υπονομεύει οποιαδήποτε προσπάθεια ορθολογικής προσέγγισης των προβλημάτων.

Ας θυμηθούμε την υπονόμευση του θεσμού των ΚΕΠ, γιατί οι «κλειδοκράτορες» υπάλληλοι δεν ήθελαν να εκχωρήσουν το δικαίωμα στη σφραγίδα, που για τους ίδιους σήμαινε «φακελάκι».

Παντού και πάντοτε, σε όλο τον κόσμο οι πάντες κρίνονται. Μόνο η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση.

Η καθιέρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο ξεσήκωσε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ισχυρίζονται ότι είναι μόνιμος μηχανισμός απολύσεων, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

Αραγε, η ΑΔΕΔΥ, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, των καθηγητών, των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και όλα τα άλλα τα συνδικάτα του Δημοσίου δεν πρέπει να απολογηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που επί δεκαετίες τα πειθαρχικά συμβούλια «έκλειναν το μάτια» στους επίορκους και στις παράνομες πληρωμές επιδομάτων; 

Διεκδικούν το δικαίωμα να αμείβονται χωρίς να παράγουν έργο, αρκετές φορές χωρίς καν να εμφανίζονται στον χώρο εργασίας τους. 

Αιδώς Αργείοι!

Αλλά δεν είναι μόνο οι βολεμένοι συνδικαλιστές που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε: 

Είναι και ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού που συμπεριφέρεται λες και η χώρα δεν έχει φθάσει στο χείλος της χρεοκοπίας, λες και δεν υπήρξαν τα μνημόνια και η τρόικα. Ευκαιρίας δοθείσης βουλευτές, ένθεν κακείθεν του πολιτικού φάσματος, αξιώνουν, απειλούν να καταψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια, αν δεν ικανοποιηθούν «αιτήματα» των ψηφοφόρων τους.  

Χθεσινό παράδειγμα οι «31» βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην επαρχία και οι οποίοι ζητούν μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους αγρότες...

Με παλαιοκομματικές νοοτροπίες και πρακτικές η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση και δεν θα μπορέσει να οικοδομήσει νέες παραγωγικές δομές

Αιδώς Αργείοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: