"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Φόρος... αναπνοής για τους ταξιδιώτες στη Βενεζουέλα από τον Μαδούρο - Τιμητική εξαίρεση προβλέπεται μόνο για τα συντρόφια της... Κουμουνδούρου!

Φόρος... αναπνοής για τους ταξιδιώτες στη Βενεζουέλα  Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε ο ηγέτης της χώρας Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να αυξήσει τα κρατικά έσοδα: επέβαλε φόρο... αναπνοής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας!


Από εδώ και στο εξής οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου «Maiquetia» στο Καράκας, πρέπει να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (12 στερλίνες, 20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, ο φόρος αυτός έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: