"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Ποιες είναι οι «απαγορευμένες» λήψεις του Μουντιάλ που δεν είδαν οι Ιρανοί επειδή τις "εκοψαν" για λόγους "ηθικής τάξης" οι Ισλαμομουλάδες!

Μπορεί ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, να είναι ποδοσφαιρόφιλος, αποδεικνύοντας την αγάπη του στην Εθνική ομάδα της χώρας του με αναρτήσει φωτογραφιών του ίδιου να παρακολουθεί από το σπίτι του το ματς με την Νιγηρία, όμως, η Τεχεράνη αποφάσισε να… ψαλιδίσει κάποιες από τις λήψεις του Μουντιάλ πριν προβληθούν στους δέκτες των πολιτών.

Ο λόγος;  

Δεν ήταν συμβατές με την ηθική και τη θρησκεία. Έτσι, οι επικεφαλής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού φρόντισαν να μεταδίδεται ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων, ώστε να επεμβαίνουν οι αρμόδιοι και να «κόβουν» τις απαγορευμένες σκηνές.

Ποια, όμως, ήταν τα πλάνα που θα σόκαραν τους Ιρανούς πολίτες και ποιο από αυτά πέρασε την λογοκρισία και προβλήθηκε κανονικά στους δέκτες;

Πρώτο από όλα για ευνόητους λόγους, ήταν εκείνο που απεικόνιζε το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή να «αγκαλιάζει» το ηλιοβασίλεμα στο Ρίο.

Δεύτερο πλάνο εκείνο των δύο ξανθών καλλονών που υποστήριζαν με πάθος την ομάδα της Αργεντινής και τις είχε ερωτευθεί ο τηλεοπτικός φακός κάνοντας συχνά ζουμ στο μπούστο τους.  

Τρίτο απαγορευμένο πλάνο ήταν το φιλί ανάμεσα στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και τον Λούκας Ποντόλσκι. 

Δε θα μπορούσαν να προβληθούν ούτε λήψεις με τους τρυφερούς εναγκαλισμούς και πανηγυρισμούς ανάμεσα στους παίκτες και τις αγαπημένες τους, και τον προπονητή της Γερμανίας Χοακίμ Λεβ με τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν ως δια μαγείας από το χέρι των τεχνικών.

Το φιλί, όμως, που γλίτωσε και προβλήθηκε κανονικά από την ιρανική τηλεόραση ήταν εκείνο ανάμεσα στον τερματοφύλακα της Εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Ουδείς γνωρίζει το σοκ που μπορεί να προκάλεσε η εικόνα αυτή στους Ιρανούς τηλεθεατές:






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: