"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η Microsoft σχεδιάζει πάνω από 5.800 απολύσεις - Προειδοποίηση Κουμουνδούρου προς την Αμερικανική πολυεθνική πως οι όταν "ερθουν στα πράγματα" οι ΛαφαζανοΣτρατούληδες θα διατάξουν επαναπρόσληψη "με έναν νόμο - ένα άρθρο"...

Η Microsoft σχεδιάζει τον μεγαλύτερο γύρο απολύσεων των τελευταίων πέντε ετών, καθώς φαίνεται να αδυνατεί να ενσωματώσει τις νέες μονάδες της Nokia.
 
Οι μειώσεις προσωπικού οι οποίες σύμφωνα με το Bloomberg μπορεί να παρουσιασθούν εντός της εβδομάδας  θα είναι σε τομείς όπου Nokia και Microsoft επικαλύπτονται.

Η αναδιάρθρωση μπορεί να καταλήξει να ξεπεράσει και τις 5.800 απολύσεις του 2009.

Σημειώνεται πως η Microsoft είχε στις 5η Ιουνίου 127.104 υπαλλήλους.

Η ανακοίνωση για τις απολύσεις προσωπικού θα έρθει μία εβδομάδα μετά την έκκληση του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Microsoft Σατάγια Ναντέλλα να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις κινητές συσκευές, στο cloud computing, και στην παραγωγικότητα του λογισμικού.


Ο Ναντέλλα, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Στιβ Μπάλμερ τον Φεβρουάριο, είπε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή των προτεραιοτήτων αυτών αργότερα εντός του μήνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: