"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Γέννησε στη φυλακή η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έγινε χριστιανή - Oι ισλαμοφασίστες αρνήθηκαν να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο!

Γέννησε στη φυλακή η Σουδανή που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έγινε χριστιανή Το δεύτερο παιδί της γέννησε στη φυλακή η νεαρή χριστιανή που καταδικάστηκε στο Σουδάν σε θανατική ποινή δια απαγχονισμού επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Η 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ, ο πατέρας της οποίας είναι μουσουλμάνος, γέννησε μέσα στο ιατρείο των φυλακών καθώς οι αρχές αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Η 27χρονη γυναίκα καταδικάστηκε στα μέσα Μαΐου βάσει του ισλαμικού νόμου (σαρία) που ισχύει στο Σουδάν από το 1983 και απαγορεύει την αλλαγή θρησκεύματος, η οποία τιμωρείται με την θανατική ποινή. 

Η καταδίκη σε θάνατο από δικαστήριο του Χαρτούμ προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης.
«Η μητέρα και το παιδί δείχνουν καλά στην υγεία τους», διευκρίνισε ο διπλωμάτης αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί ενώ πρόσθεσε: «Είναι σκληρό να βρίσκεται κανείς σε τέτοια κατάσταση».

Ο δικηγόρος της Μίριαμ δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph ότι τόσο ο σύζυγός της όσο και ο ίδιος δεν μπόρεσαν να δουν το παιδί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 27χρονη γυναίκα έχει το δικαίωμα να αναθρέψει το παιδί της για δύο χρόνια, μέχρι την εκτέλεση της ποινής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: