"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Φωστήρος" χτύπημα (1)


(...) Ο ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ) είναι ο γνησιότερος εκφραστής του εθνολαϊκισμού, ο δε ηγέτης του είναι υπόδειγμα καιροσκόπου αμοραλιστή. Την περασμένη Τετάρτη, π.χ., στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «ο Συνασπισμός δεν στήριξε τις συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ». 


Να θυμίσω εδώ ότι το μεν Μάαστριχτ (1992) ήταν η θεμελιώδης συνθήκη που μετέτρεψε την ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ενωση και έθεσε τις βάσεις του ευρώ, το δε Αμστερνταμ (1997) ήταν η συνθήκη που έθεσε τις βάσεις της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας (ΚΕΠΠΑ) και επίσης ενσωμάτωσε στο κοινοτικό κεκτημένο τη συμφωνία Σένγκεν.



Ας με συγχωρήσει όμως ο πρόεδρος Αλέξης, αλλά με βαριά καρδιά πρέπει να θυμίσω και κάτι ακόμη. 


Οτι το Μάαστριχτ υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΑΝ και Συνασπισμό, με μόνη εξαίρεση τους «Λακεδαιμονίους» τους ΚΚΕ


Οσο για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, η μάχη που δόθηκε τότε στο εσωτερικό του ΣΥΝ για τη στάση που θα τηρούσε στη Βουλή ήταν σφοδρή και, τελικά, ο ΣΥΝ ψήφισε λευκό, μόνο και μόνο επειδή σε περίπτωση καταψήφισης απειλούσε με αποχώρηση ο αείμνηστος (καλή του ώρα) Μιχάλης Παπαγιαννάκης. 


Αλήθεια, πώς δεν τα θυμάται αυτά ο πρόεδρος Αλέξης; 


Διάβαζε τότε και δεν τα πήρε χαμπάρι ή μήπως... δούλευε; (Είναι πιθανό, βέβαια, ότι το 1992 ήταν ακόμη στο ΚΚΕ...)  


Τίποτε από τα δύο δεν ισχύει. Μάλλον νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει εμάς, διότι δεν είναι δυνατό να μην τα γνωρίζει αυτά.  


Απλώς, επιλέγει ιδιοτελώς να τα ξεχάσει, όπως επιλέγει να χαϊδέψει τους ψηφοφόρους της Χ.Α. Από την άλλη πλευρά, όμως, πώς μπορείς να ξέρεις τι γίνεται μέσα στο μυαλό του Τσίπρα;  


Μιλούμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος, ενώ έχει τελειώσει το Πολυτεχνείο, έχει εκστομίσει σε δημόσια ομιλία του ότι η καύση του διοξειδίου του άνθρακος είναι δυνατή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: