"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Σ’ αυτό το μπουρδέλο όλοι νικάνε χάνοντας.


Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν. Στις 26 ήταν όλοι στα γραφεία τους και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. 


Με κάποιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να μετατρέπει ακόμα και τις νίκες σε ολίγον ήττες. Φταίει που έχει μετατρέψει την πολιτική σε κάτι άλλο το οποίο μοιάζει περισσότερο με βιντεοπαιχνίδι παρά με παραγωγή προτάσεων και λύσεων στα προβλήματα της κοινωνίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τα προβλήματα θα λυθούν ακριβώς επειδή θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η ζωή γίνεται μια συνεχής μάχη με αίτημα τις εκλογές, δηλαδή την τελική επικράτηση του καλού απέναντι στο κακό. Εμείς ή αυτοί. Τότε εμείς, χωρίς τους αυτούς, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας στην ηγεσία της Ευρώπης που θέλει υποτελείς κυβερνήσεις, και επειδή είμαστε ηρωικότεροι θα τους φοβίσουμε και θα κάνουν ό,τι θέλουμε.  


Και τι θέλουμε; 


Να γίνουν όλα όπως ήταν πριν, αφού το μνημόνιο φταίει για την κρίση. Αν αφαιρέσεις το go back κυρία Μέρκελ, από τον ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Κ. Καραμανλής. Το ένδοξο 2009. Η χρονιά της χρεοκοπίας.


Διαρκείς εκλογές, όπως διαρκής επανάσταση.
 

Όταν η πολιτική απομειώνεται από προτάσεις, η εκλογική επικράτηση μετατρέπεται σε αυτοσκοπό. Την επόμενη μέρα των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε από τον Πρόεδρο εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ νικάει γιατί η κυβέρνηση χάνει, πέφτουν τα ποσοστά της περισσότερο. Δεν αυξάνει τις δυνάμεις του, γιατί όταν τα αιτήματα της κοινωνίας είναι σταθερότητα, συνεργασίες, όχι εκλογές, απαντάει με περισσότερες εκλογές, νέα πόλωση, αύξηση της έντασης. 


Η αντιμνημονιακή ρητορική επιβάλλει ένα διαρκή παροξυσμό, έκτακτες καταστάσεις, εμπόλεμη ατμόσφαιρα. Μια συνεχή προσομοίωση πολέμου, ένα παιχνίδι με διαδοχικές πίστες μέχρι την τελική νίκη. Δεν υποψιάζονται καν ότι τα προβλήματα αρχίζουν με τη νίκη.


Θρίαμβος. Χάσαμε μόνο 3-0. Έγραφε μια αθλητική εφημερίδα μετά από ένα παιχνίδι ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει την ύπαρξή του στην πολιτική της κυβέρνησης και η κυβέρνηση διασώζεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τέτοια αντιπολίτευση. 


Σ’ αυτή τη χώρα όλοι νικάνε χάνοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: