"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KOINΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οδηγος επιτυχιας στις ευρωεκλογες

Γράφει ο AMBASSADOR

Την περασμενη εβδομαδα μιλουσα με εναν φιλο μου, υποψηφιο δημοτικο συμβουλο σε συνδυασμο που καταποντιστηκε. Μου ελεγε πως δεν μπορει να καταλαβει πως γινεται ενας ανθρωπος που εχει ενεργο συμμετοχη και συνεισφορα στα ζητηματα του δημου, που εχει γνωσεις και δεξιοτητες αλλα και προσωπικη προσφορα στα κοινα να «πατωνει», και οι ψηφοφοροι να εκλεγουν εναν σαφως υποδεεστερο, αν οχι ασχετο.  

Καημενε Γιωργο!!

Επειδη εχουμε για «φρεσκα κουλουρια» τα αποτελεσματα των ευρω-εκλογων, ας δουμε με τι κριτηρια επελεξαν οι ψηφοφοροι αυτους που θα μας εκπροσωπησουν στον δυσκολο και απαιτητικοτερο χωρο του Ευροκοινοβουλιου. Ας δουμε λιγο πιο κριτικα το προφιλ των πρωτευσαντων απο καθε κομμα, δηλαδη οσων κριθηκαν ικανοτεροι για να εκπροσωπησουν την ελληνιτσα και τα συμφεροντα της.

1. Τι σημασια εχει αν εισαι συνταγματολογος και καθηγητης Πενεπιστημιου? Καλος εισαι, δε λεω, αλλα ενας μεταναστης συνδικαλιστης ειναι καλυτερος. Αν, μαλιστα, εχει δεχθει και επιθεση με βιτριολι, τοτε ειναι καλυτερος ακομα και απο δυο συνταγματολογους, ακομα και απο εναν παλαιο, εμπειρο και δραστηριο ευρωβουλευτη.

2. Εισαι γυναικα, εξειδικευμενη σε ζητηματα αγροτικης πολιτικης και πρωην υπουργος? Καλη εισαι αλλα δεν μας πειθεις αρκετα. Θα προτιμησουμε την αλλη, εκεινη την ξανθια (κανονικη ξανθια) που την εχουν κραξει «καλτσοδετα». Αν, μαλιστα, της ειχαν πει και κατι για το string που αχνοφαινεται ποτε-ποτε κατω απο το φορεμα της, θα της ειχαμε εξασφαλισει διπλασιες ψηφους.

3. Αν δεν εισαι ψηλη, ξανθια, με string αλλα κοντουλα, βαμμενη, με βρακι και γυαλακια, δεν πειραζει κοπελα μου. Μας αρκει οτι εχεις αρχες. Μπορει να ξεκινησες με τη νεολαια του ΚΚΕ, μπορει να βολευτηκες και να δικτυωθηκες με την κλικα του «κινεζου του εληα» αλλα εδω και 3-4 χρονια υπηρετησες σαν πιστο σκυλι την προπαγανδα της Συγγρου, συνεπως αυτο μας αρκει για να σε φερουμε πρωτη απ΄ολους.

4. Αν κλωτσας και δερνεις στο Συνταγμα, εισαι καλος για τα ΜΑΤ. Αν τις αναλογες δραστηριοτητες τις αναπτυσσεις σε γηπεδα τοτε ειναι καλυτερα να πας στο Ευροκοινοβουλιο.

5. Εχασες προσφιλες σου προσωπο απο εγκληματικη ενεργεια και κλειστηκες στον εαυτο σου και στο σπιτι σου? Εχασες για δευτερη φορα! Δεν μας κανεις. Εμεις θα προτιμησουμε τον αλλον, εκεινο τον χαροκαμενο πατερα που εβγαλε τον πονο του σεργιανι σε facebook, σε twitter, σε instagram και – κοντολογις – δεν αφησε στασιδι για στασιδι σε καθε ειδους media. Ισα που προλαβε να βγει ευρωβουλευτης πριν τον κανουν ταινια στο Χολυγουντ.

6. Τον ξερετε εκεινον τον τραγουδιστη που λεει «Το πουλαω το σπιτι»? Καλος ειναι, δε λεω, αλλα εμεις θα διαλεξουμε τον αλλον, εκεινον τον γιο του μπαμπα του, τον πρωην αιωνιο υπαλληλο του ΔΟΛ που οταν εμεινε ανεπαγγελτος ανελαβε να κλεισει πρωτα και να «πουλησει» κατοπιν το παληο μας σπιτι της ΕΡΤ.

7. Ξεκινησες απο την ΚΝΕ, περιφεροσουν σε διαφορα σχηματα, βολευτηκες σε δεξια εφημεριδα, εμεινες ανεργος, κολλησες σε λαϊκους ορθοδοξους, τους παρατησες οταν δεν σου βγηκε ο λογαριασμος, ξεφωνισες το μημονιο και – γενικα – ψαχνεις τον ανεμο για να δεις κατα που θα πας. Ε, λοιπον, εισαι ο καταλληλος για το μαγαζακι των Βρυξελλων!


Ρε αχαριστοι συναναγνωστες, και συ ρε Γιωργο, δεν ικανοποιηθηκατε ακομα? 7 ιδεες σας εδωσα, βγαλμενες μεσα απο την απιθανη ελληνικη ευροκαλπη και δεν ικανοποιηθηκατε ακομα?

Οσο για τον αλλον, εκεινον τον αρχιαχαριστο τον Μαντη Καλχα, που επιμενει να μας λεει οτι ειναι αορατος, εχω να πω μονον ενα πραγμα και ας το βαλει καλα στο μυαλο του.

Θελεις να γινεις ξαφνικα ορατος?  

Θελεις να σε ξερουν ολοι, να σε αναφερουν ολοι, να εισαι ο πρωτος και ο δακτυλοδεικτουμενος? 

 Τοτε σταματα τις γκρινιες, σταματα να μας αραδιαζεις για τα προφητικα και εμπεριστατωμενα κειμενα σου, για τις προτασεις και τις ιδεες σου και κανε κατι πολυ απλο, ευκολο και σιγουρο.

Παρε τη μηχανη, πηγαινε νυχτα στην Ιπποκρατους, στη Συγγρου, στην Κουμουνδουρου και στην Αγιου Κωνσταντινου, παρε το ασανσερ (για ευκολια), ανεβα στην ταρατσα και ξεκρεμασε τις σημαιες τους.

Θα αναδειχτεις πρωτος ευρωβουλευτης για τα επομενα 20-25 χρονια (και σιγουρα μεχρι τα 93 σου)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: