"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Eξοπλίζεται με 48 τορπίλες αξίας 170 εκατ. ευρώ! - Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο ξέφραγο αμπέλι - Οι πασάδες τις θέλουν για δυναμικό ψάρεμα τσιπούρας και αυγουστιάτικων κολιών!

Εμείς εδώ στην Ελλάδα “παλεύουμε” ακόμη να ολοκληρώσουμε τα πληρωμένα από τους φορολογούμενους υποβρύχια 214. Για τις τορπίλες θα αρχίσει μετά άλλο …σήριαλ.
Στην Τουρκία πάλι λειτουργούν διαφορετικά και γι΄ αυτό έχουν αρχίσει και μας “ξεφεύγουν”.

 

Πολύ πριν παραλάβουν τα υποβρύχια 214 προχωρούν στο θέμα των τορπιλών.

Συγκεκριμένα δόθηκε η  έγκριση για την πώληση 48 τορπίλων τύπου MK 48 Mod 6 Advanced Technology All-Up-Round (AUR) Warshot στην Τουρκία από  το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η συνολική αξία των τορπιλών φτάνει τα 170 εκατ. δολάρια .
 


Η έγκριση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατατέθηκε στο Κογκρέσο από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία στρατιωτικής συνεργασίας Defense Security Cooperation Agency στις 12 Μαιου. Η τελική έγκριση της πώλησης από τον αμερικανικό Κογκρέσο αναμένεται το προσεχές διάστημα. 

Εκτός από την πώληση των τορπιλών η συμφωνία περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εγχειρίδια, υλικά υποστήριξης, ανταλλακτικά, συστήματα δοκιμών και ελέγχου, εκπαίδευση προσωπικού, βιβλιογραφία καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: