"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: : Ο υπουργός Πολιτισμού κατά του Μπράντ Πιτ και της νέας ταινίας του

Η ταινία «Σκότωσέ τους γλυκά» με πρωταγωνιστή τον Μπράντ Πιτ, δεν άρεσε στον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας κ. Ερτουγρούλ Γκιουνάι ο οποίος ζήτησε από τους συμπατριώτες του να μην την παρακολουθήσουν.

«Είδα την ταινία. Μην τη δείτε. Σκέφτηκα να φύγω από τον κινηματογράφο γιατί αηδίασα. Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά τέτοιους αισχρούς διαλόγους», είπε ο τούρκος υπουργός, ο οποίος παρακολούθησε το φιλμ μαζί με τη σύζυγό του. Ζήτησε μάλιστα να «κατέβει» η ταινία από τους κινηματογράφους.

Στη ταινία ο Μπράντ Πιτ υποδύεται έναν επαγγελματία εκτελεστή που σκοτώνει όποιον παραβιάζει τους κανόνες της μαφίας. Πολλοί πάντως στην  Τουρκία έγραψαν ότι με τις δηλώσεις αυτές του υπουργού Πολιτισμού, μάλλον διαφημίζει την ταινία.
 
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: