"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Tα πήρε πίσω ο Καμμένος !!! - Tύφλα να 'χει ο Κομανέτσης !!!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνει η δικαστική διαμάχη του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταμαρτυρήσει πολλά και διάφορα στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση των CDS.

Ωστόσο, όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε... ηπιότερος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Αντρίκο Παπανδρέου!

Θυμίζουμε ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διεκδικώντας αποζημίωση 1,4 εκατ. ευρώ.
Αιτία, τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο Π. Καμμένος περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το Διαδίκτυο φταίει...
Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τα πρακτικά της δίκης, ο Π. Καμμένος επιχείρησε να «μαζέψει» τους ισχυρισμούς του σε βάρος του Α. Παπανδρέου. Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε «εσείς, λοιπόν, λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου (σ.σ.: του Α. Παπανδρέου), ο Π. Καμμένος τον διαβεβαίωσε: «Καμία, κύριε πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους...».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Π. Καμμένος αρνείται ότι αποκάλεσε «λαμόγιο» τον ενάγοντα («πού τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κύριε πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά»), ρίχνοντας την ευθύνη στα... μπλογκ: «Είναι προϊόν Διαδικτύου, όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο Διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του Κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες»...
 
«Λαμόγια», «συμμορίες» και κόζα νόστρα
Οταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, διέψευσε ότι έχει αποκαλέσει «μαφία» την οικογένεια Παπανδρέου. 

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο ενάγων, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει δηλώσει σε διαφορετικές περιόδους τα εξής: «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore... Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια»

Επίσης: «Για μία ακόμη φορά το μέλος τη οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο Αντρίκος Παπανδρέου...». Και: «Εδώ έχουμε μια συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με νόμους της κόζα νόστρα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: