"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Καταρ με τον σουλτάνο να απαιτεί κατάργηση του νόμου για τους Ιμαμηδες

Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
   
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί.
  
Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση.
  
Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή.
 
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: