"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Β. ΚΟΡΕΑ: "Oι ΗΠΑ είναι ο νούμερο 1 εχθρός μας" !!!

Δεν διστάζει να προκαλέσει ανοιχτά την Ουάσινγκτον η Βόρειος Κορέα, λέγοντας ότι θα προχωρήσει στην τρίτη πυρηνική της δοκιμή με την οποία στρέφεται όπως είπε κατά του κυριότερου εχθρού της, τις ΗΠΑ.

Χωρίς να δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η επίσημη ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο KCNA χαρακτήρισε «παράνομη» την προ δυο ημερών απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδίκαζε την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιάνγκ και διεύρυνε τις κυρώσεις εναντίον της χώρας.

«Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι οι διάφοροι δορυφόροι και οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι που θα συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε, όπως και η υψηλού επιπέδου πυρηνική δοκιμή στην οποία θα προχωρήσουμε, στοχεύουν στον κυριότερο εχθρό μας, τις ΗΠΑ. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις ΗΠΑ πρέπει να γίνει δια της βίας, όχι με λέξεις» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Β. Κορέας.

Οι τελευταίες αναφορές από αμερικανικές και νοτιοκορεατικές υπηρεσίες που παρακολουθούν τα σημεία πυρηνικών δομικών της Β. Κορέας, αναφέρουν ότι η χώρα ενδέχεται να ετοιμάζεται για μια νέα δοκιμή.

Οι δυο προηγούμενες πραγματοποιήθηκαν το 2006 και το 2009. 

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: