"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΥΠΡΟΣ: Άκυρα 575.000 ψηφοδέλτια, επειδή χρησιμοποιήθηκε... το σήμα του Γκίνες

Άχρηστα είναι 575.000 ψηφοδέλτια που εκτυπώθηκαν για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, αφού ο ανεξάρτητος υποψήφιος από την Πάφο Ανδρέας Ευστρατίου χρησιμοποίησε ως έμβλημα τον κατοχυρωμένο λογότυπο της εταιρείας Guinness World Records. 
   
Η Υπηρεσία Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εταιρεία δια του Νομικού της Τμήματος ζήτησε από τον Γενικό Έφορο Εκλογής να αποσυρθεί το έμβλημα της, πράγμα που αναμένεται να γίνει μετά και την σημερινή σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια θα τυπωθούν και πάλι με το συνολικό κόστος και για τις δύο εκτυπώσεις να υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσει τις 60.000 ευρώ.

Ο Ευστρατίου είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες από το 2007 -όταν κατασκεύασε την μακρύτερη ουρά νυφικού, μήκους 1.362 μέτρων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εκλογών ο Ευστρατίου είχε χρησιμοποιήσει το έμβλημα της εταιρείας Γκίνες στα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών του 2008, των ευρωεκλογών του 2009, των βουλευτικών και των δημοτικών του 2011.
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε καταγγελία από Κύπριο στην εταιρεία Guinness World Records για την χρησιμοποίηση του εμβλήματος της από τον υποψήφιο. Το Νομικό Τμήμα της εταιρείας στην επιστολή του προς το Γενικό Έφορο Εκλογής αναφέρει ότι από το 2011 είχε υποδείξει στον Ευστρατίου να μην κάνει χρήση του εμβλήματος της. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: