"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΥΡΔΙΚΟ: «Εκτέλεσαν» με σφαίρες στο κεφάλι τρείς Κούρδες ακτιβίστριες στο Παρίσι

Νεκρές με σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκαν τα ξημερώματα τρεις ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής στο Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού.

Ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων ο Λεόν Εντάρ, δήλωσε ότι δύο άλλες γυναίκες, των οποίων δεν αποκάλυψε την ταυτότητα, ήταν επισκέπτριες του Ινστιτούτου, επίσης ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εντάρ, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο το κέντρου ενημέρωσης χθες το μεσημέρι.

Τα κίνητρα της τριπλής δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

«Το έγκλημα παραπέμπει σε εκτέλεση, ωστόσο φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να δώσει η αστυνομική έρευνα», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελιδα στο Παρίσι αναφέρει ότι η μία γυναίκα ονόματι Σακινέ Τζανσίζ είναι συνιδρύτρια του ΡΚΚ, η δεύτερη αντιπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου του Κουρδιστάν με έδρα της Βρυξέλλες και η τρίτη νεαρή ακτιβίστρια.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις εκτελέσεις και ελπίζω οι έρευνες να σημειώσουν πρόοδο, αλλά ας αφήσουμε τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ.

Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το οίκημα, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: