"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΥΡΔΙΚΟ: Επίθεση Ερντογάν στον Ολάντ για τις τρεις ακτιβίστριες

Εξηγήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, για την συνάντησή του με τις τρεις κουρδικής καταγωγής πολιτικές ακτιβίστριες που βρέθηκαν δολοφονημένες στο Παρίσι, ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ολάντ δήλωσε ότι γνώριζε το ένα από τα θύματα. Επρόκειτο για τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής εκ των οποίων η μια ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

"Η Γαλλία πρέπει να ρίξει φως σε αυτό το περιστατικό", δήλωσε  ο Ερντογάν σε ομιλία του σε όμιλο επιχειρηματιών.

"Ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει να εξηγήσει στο κοινό στην Τουρκία και στον κόσμο γιατί συναντήθηκε με μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι δολοφονίες έριξαν βαριά σκιά στη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ερντογάν για μια ειρηνευτική διαδικασία με στόχο τον τερματισμό της πολυετούς σύγκρουσης με τους Κούρδους αντάρτες.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: