"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Απαγορεύεται οι γυναίκες να επιβαίνουν "ιππαστί" σε δίκυκλα !

Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να επιβαίνουν σε δίκυκλα, ιππαστί, πίσω από τον άνδρα οδηγό. Αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλη της επαρχίας Ατσέ, όπου ακολουθείται ο ισλαμικός νόμος, η σαρία. 

Ο δήμαρχος της Λοκσεουμάουε, Σουαΐντι Γιαχία, τόνισε ότι η επιβολή του μέτρου είναι αναγκαία προκειμένου να διασωθεί η ηθική των κατοίκων. Ηδη οι Αρχές διένειμαν στα γραφεία των κρατικών υπηρεσιών της περιοχής τα σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.  

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούν οι γυναίκες να βρίσκονται με άνδρα πάνω στο δίκυκλο είναι εάν κάθονται με τα πόδια στο πλάι. «Εάν η γυναίκα κάθεται ιππαστί στη μοτοσικλέτα παραβιάζει τις ισλαμικές αξίες... Εάν η επιβάτις κάθεται στο πλάι, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για γυναίκα», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι όσες κάθονται έτσι, σπάνια πέφτουν. 

Ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί για ένα μήνα προκειμένου να καταγραφούν τα τυχόν προβλήματα στην εφαρμογή του, ενώ στη συνέχεια πιθανώς θα αποκτήσει ισχύ νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Ατσέ είναι η μόνη της Ινδονησίας που επιβάλλει τη σαρία.

Και μπορεί τώρα κατά τη δοκιμαστική περίοδο να μην επιβάλλονται ποινές, αλλά αργότερα όποια επιβαίνει σε μηχανάκι με μη κόσμιο τρόπο θα «έχει κυρώσεις».

Πάντως, ακτιβιστές μουσουλμάνοι από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, σχολίαζαν, μέσω Τwitter, ότι «το Κοράνι και τα άλλα ιερά κείμενα δεν ρυθμίζουν πώς πρέπει να κάθεσαι σε μοτοσικλέτα. Σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ινδονησία, ένα μέτρο πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί από τους πολίτες και μετά να γίνει νόμος».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: