Προέβλεψε με επιτυχία... τη διπλοθεσία του γιου του
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ
Για δεκαετίες «πάλευε» µε τις αστραπές και τους κεραυνούς µέσα από τις µετεωρολογικές του προβλέψεις, όντας µάλιστα πρωτοπόρος στην παρουσίαση του καιρού σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Η µεγάλη ωστόσο… ηλιοφάνεια στην καριέρα του ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια, το 2007, όταν εξελέγη βουλευτής µε τη ΝΔ και µάλιστα στην ιδιαίτερα… δύσκολη περιφέρεια της Αττικής.
Από τις πρώτες ενέργειες του Νίκου Καντερέ, µε το που πήρε το βουλευτικό χρίσµα, ήταν να επιλέξει τους συνεργάτες του που θα τον βοηθούσαν να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε µε την ψήφο του λαού.
Αµέσως, λοιπόν, φρόντισε (όπως δικαιούνταν άλλωστε) να καλύψει τις θέσεις των επιστηµονικών συνεργατών του, επιλέγοντας στη µία από τις δύο να τοποθετήσει τον γιο του, Βαγγέλη Καντερέ.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς (2007) ο υιός Καντερές προσελήφθη στην Εθνική Ασφαλιστική, εργασία την οποία διατηρεί µέχρι και σήµερα και µάλιστα µε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού δύο χρόνια µετά, το 2009, πήρε προαγωγή και έγινε προϊστάµενος στη µεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.
Ο διπλοθεσίτης Βαγγέλης Καντερές µπορεί να µην παρανοµεί κατέχοντας δύο θέσεις του Δηµοσίου, αφού η Εθνική Ασφαλιστική δεν θεωρείται δηµόσιος τοµέας, αλλά η συγκεκριµένη… ιστορία παραπέµπει στην περίφηµη φράση του Γιώργου Βουλγαράκη (αν) «το νόµιµο είναι και ηθικό».
Κι αυτό γιατί το καθεστώς στις εταιρείες αυτές, ναι µεν δεν διέπεται από τους κανόνες του Δηµοσίου, αλλά τελούν υπό κρατικό έλεγχο, µε δεδοµένο ότι οι διοικήσεις τους τοποθετούνται από το κράτος µέσω των ασφαλιστικών ταµείων που αποτελούν µέρος των κύριων µετόχων τους.
Η θητεία της θέσης του επιστηµονικού συνεργάτη του 69χρονου βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής, την οποία κατέχει ο υιός Καντερές, ανανεώθηκε και µετά τις εκλογές του 2009, αφού πρόκειται για θέση µετακλητού υπαλλήλου (υπάλληλος που εργάζεται όσο διαρκεί η θητεία του βουλευτή) και ο γνωστός µετεωρολόγος επανεξελέγη.
Ετσι ο Βαγγέλης Καντερές συµπλήρωσε αισίως τέσσερα χρόνια ως «βαθµοφόρος» υπάλληλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και ως επιστηµονικός συνεργάτης του πατέρα του στη Βουλή. Μπορεί η διπλοθεσία στο παρελθόν να αποτελούσε «συνήθη πρακτική» για τους... έχοντες τις προσβάσεις, αλλά στην παρούσα συγκυρία της οικονοµικής κρίσης και της εκτίναξης της ανεργίας είναι κάτι που δεν θα πρέπει να αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση, αλλά προς αποφυγή.
Ο Βαγγέλης Καντερές, πάντως, στη βασική του εργασία στην Εθνική Ασφαλιστική διαγράφει ιδιαίτερα θετική πορεία, αφού, εκτός της προαγωγής του, ασχολήθηκε και µε τον συνδικαλισµό (µε τα… χρώµατα του κόµµατος του πατέρα του) και στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου προσωπικού της εταιρείας έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη σε δύο θέσεις.
Οι εκλογές πραγµατοποιήθηκαν στις αρχές Νοεµβρίου του 2009 και ο υιός Καντερές «κατέβηκε» µε τον συνδυασµό ΔΑΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής και εκλέχτηκε ως αναπληρωµατικό µέλος για το διοικητικό συµβούλιο, αλλά και ως -επίσης- αναπληρωµατικό µέλος των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζοµένων της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Οµοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Ε.).
ENA... ΧΑΛΑΡΟ ΠΟΣΤΟ
Φροντίζει να µην τον κουράζει
Αναφορικά τώρα µε την έτερη απασχόληση του Βαγγέλη Καντερέ στη Βουλή, φαίνεται πως δεν είναι κάτι το… εξοντωτικό για τον ίδιο, αφού ο ρόλος και η βασική αρµοδιότητα των επιστηµονικών συνεργατών είναι να µελετούν τα νοµοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή, ώστε να µπορούν οι βουλευτές (µε τη συνδροµή και τους… αστερίσκους των συνεργατών τους) να παρεµβαίνουν επί των συζητούµενων νοµοσχεδίων.
Ωστόσο, ο κ. Νίκος Καντερές δεν θεωρείται και εκ των πιο… παραγωγικών βουλευτών σε κοινοβουλευτικές οµιλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, όπου έγιναν οι τελευταίες εθνικές εκλογές και συγκροτήθηκε η Βουλή σε Σώµα µέχρι και σήµερα, ο βουλευτής «ανέβηκε» στο βήµα της Βουλής 29 φορές, αλλά αυτό δεν συνέβη απαραίτητα για να τοποθετηθεί επί των συζητούµενων νοµοσχεδίων, αλλά και για να µιλήσει στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων ή επερωτήσεων, για τις οποίες δεν απαιτείται η… συνδροµή των επιστηµονικών συνεργατών.
Θα πρέπει, πάντως, να επισηµάνουµε ότι ο υιός Καντερές κατέχει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κάλυψη της θέσης του επιστηµονικού συνεργάτη και κυρίως έναν µεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη της συγκεκριµένης θέσης.
Στη διακριτική ευχέρεια του κάθε βουλευτή είναι να επιλέγει τους στενούς συνεργάτες του και µάλιστα εκείνοι να είναι άνθρωποι της εµπιστοσύνης του, αλλά τα 2.500 ευρώ µηνιαία µεικτή αµοιβή των επιστηµονικών συνεργατών θα µπορούσε να τα παίρνει ένας άλλος συνεργάτης της εµπιστοσύνης του Ν. Καντερέ και όχι να µπαίνουν στο... ίδιο σπίτι.
ΕΘΝΟΣ
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΕΘΝΟΣ,
ΝΔ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
ΠΡΟΣΩΠΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου