"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Πολάκης – Αυγενάκης, σημειώσατε 1

 Του Ηλία Ψυχογιού

Πρέπει να πάρω πίσω όσα έχω πει και γράψει στο παρελθόν για τον Παύλο Πολάκη
.  

Ειλικρινά. Ο άνθρωπος αποδεικνύεται πολιτικός highlander! Από την ΚΝΕ ως φοιτητής, στη ΝΑΡ, στο ΕΠΑΜ κατά την περίοδο της χρεωκοπίας και μετά, τσουπ, στον ΣΥΡΙΖΑ, με οφίτσια και εξουσία.

Για να καταλάβει κανείς πόσο ισχυρό ένστικτο πολιτικής επιβίωσης έχει, έφυγε από το ΚΚΕ γιατί ήταν αντίθετος με την κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989 (ΝΔ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), για να βρεθεί χρόνια αργότερα αναπληρωτής υπουργός σε κυβέρνηση όπου συνέταιρος ήταν το πλέον "σκληρό" τμήμα της τότε ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝ.ΕΛ. του!

Οφείλω όμως να του δώσω τα εύσημα αναφορικά με τη σταθερότητά του στην ιδεολογία και τη λεκτική έκφραση (πολιτική και μη). Ήταν και παραμένει ένας σκληρός κομμουνιστής, ο οποίος κάθε αντίθετη άποψη τη "χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη", όπως ακριβώς κάνει ο κομμουνισμός όπου αναλαμβάνει την εξουσία.

Επίσης, είναι αδιάφορο για τον Παύλο Πολάκη αν κάποιος έχει αποδειχθεί αθώος για κάποια υπόθεση για την οποία ο ίδιος τον θεωρεί ένοχο.  

Ποιος είναι αυτός ο δικαστής ο οποίος δεν θα συμφωνήσει με τον Παύλο τον Πολάκη; Ποιος τολμάει; 

Ο άνθρωπος το είχε πει: "αν δεν βάλουμε μερικούς στη φυλακή, δεν κερδίζουμε τις εκλογές". 

Τι άλλο θέλετε να μάθετε για τον τρόπο σκέψης του; 

Μην είστε "λαδέμπορες" και "αδιευκρίνιστοι"! Ο Παύλος ο Πολάκης είναι ερευνητής, αστυνομικός, εισαγγελέας, δικαστής, εφέτης δικαστής, αρεοπαγίτης, δεσμοφύλακας και δήμιος!

Κι αν κάποια στιγμή βρεθεί σε αδυναμία γιατί όσα λέει αποδειχθούν αναληθή, πετάει και ένα "βούλωσ’ το" και "πήγαινε να κάνεις καμιά δουλειά" και μετά πάει για το αγαπημένο του ψαροντούφεκο!

Ο Παύλος ο Πολάκης είναι ο άνθρωπος που κανένας αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει να τον αποπέμψει. Ούτε ο Κασσελάκης, ούτε καν ο Τσίπρας δεν τόλμησε να τον διαγράψει.  

Μην είναι η συμπάθεια που του έχουν; 

Μην είναι η μετριοπάθειά του, η οποία φέρνει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ; 

Μην είναι ο εμβριθής μεστός ευγένειας πολιτικός του λόγος που αναγκάζει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ σε φυγή; 

Μην είναι που ως "αψύς κρητικός" (και παλιός κνίτης), ίσως και να κρατάει "κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα" που τον κάνουν απρόσβλητο;

Δεν είναι τυχαία η...

 

 επίδειξη δύναμης που έκανε, τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης είχε καλέσει τηλεφωνικά τη Μαρία Συρεγγέλα για να ζητήσει συγγνώμη για λογαριασμό του. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αυτός ανέβαζε ανάρτηση στο X (twitter), στην οποία έγραφε "ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ". Σαν να προκαλεί τον Κασσελάκη να τον διαγράψει, αν τολμάει…

Και, φυσικά, ο Κασσελάκης δεν τόλμησε.  

Λίγες μόνο ώρες αργότερα, στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν τέθηκε "θέμα Πολάκη". Και πανηγυρίζει ο Παύλος ο Πολάκης που τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα troll accounts…

Από την άλλη, ο Αυγενάκης για την απαράδεκτη ενέργειά του κατά του υπαλλήλου στο αεροδρόμιο, βρέθηκε, και ορθώς συνέβη αυτό, εκτός κυβέρνησης και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Είχαν μαζευτεί πολλά "απόνερα" για αυτόν μέσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση και γι’ αυτό απομακρύνθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό και, πιθανότατα, ακόμα και χωρίς το συμβάν στο αεροδρόμιο, δεν θα ήταν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Δεν θα ήταν πρωτόγνωρο άλλωστε για τη ΝΔ να απομακρύνει στέλεχός της. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, ακόμα και για περιπτώσεις οι οποίες αποδείχθηκαν fake news και σκευωρίες. Δεν θα απομάκρυνε τον Αυγενάκη, για τον οποίον υπάρχουν αποδείξεις;

Ο Παύλος όμως, ο Παυλάρας, δεν είναι Λευτεράκης. Αυτός έχει εισιτήριο διαρκείας στην αγένεια και τον τραμπουκισμό.

Χ ημίχρονο, άσσο τελικό.

Πολάκης – Αυγενάκης: σημειώσατε 1! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: