"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Τσίρκο με καταστατικο!

 

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Δεν περίμενα το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ του προέδρου και λεγόμενης φρουράς του Τσίπρα για να αντιληφθώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε και άλλες εκρήξεις. Μου έφτανε ότι την προηγουμένη είχε ξεσπάσει εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιάννης Μουζάλας, για να καταλάβω ότι εκεί πέρα ο δείκτης της θερμοκρασίας έχει χτυπήσει κόκκινο και επίκειται χαμός.

Ως και ο κύριος Μουζάλας, ένα τέρας υπομονής, ο οποίος επιπλέον κατέχει την τέχνη της απάθειας του ζεν, δεν άντεξε ο άνθρωπος και τον κατήγγειλε ως ελλιπή (sic) και διχαστικό.

Κοινώς, τον είπε ακατάλληλο για τη θέση που έχει.

Οτι, λοιπόν, οι επτά παλαιοπροεδρικοί ακολούθησαν σχετική προτροπή του προέδρου και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι κάτι φυσικό και αναμενόμενο, αφού ως και ο κύριος Μουζάλας απασφαλίζει. (Παρεμπιπτόντως, οφείλω μία παρέκβαση εδώ, διότι αφορά κάτι που συχνά το σκέφτομαι με αφορμή την επικαιρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να το γράψω: αυτό το καημένο το παιδί, ο Τάιλερ, που δείχνει γλυκύτατος και συμπαθέστατος, πώς αντέχει ο δόλιος;)

Αλλού βρίσκεται όμως το ενδιαφέρον στον καβγά μεταξύ νεοπροεδρικών και παλαιοπροεδρικών για το συνέδριο.

Συγκεκριμένα, στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, που είναι όλα τεχνικής φύσεως, με αποκορύφωμα εκείνο για την απουσία (άκουσον, άκουσον!) κεντρικής εισήγησης της Επιτροπής Καταστατικού. Τι ειρωνεία να συνειδητοποιείς ότι το ελλιπές καταστατικό τους, το ίδιο που τώρα το υπερασπίζονται από τις αυθαιρεσίες του προέδρου, ήταν εκείνο που τους φόρεσε τον Κασσελάκη φέσι μέχρι τ’ αφτιά και δεν μπορούν με τίποτα να απαλλαγούν.

Κλασικό παράδειγμα μιας…

 

 τυπολατρίας που χαρακτηρίζει την Αριστερά και συμβάλλει στην κωμική της διάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: