"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Η Δύση, το Ισραήλ και ο ισλαμοφασισμός

 Toυ Δημήτρη Τριανταφυλλίδη

Το πρόσφατο ξέσπασμα του αντισημιτισμού, το οποίο υπόβοσκε εδώ και χρόνια είτε στις ακροαριστερές ομάδες που έβλεπαν στους μουσουλμάνους την «καύσιμη ύλη» για μια παγκόσμια επανάσταση, είτε στις ακροδεξιές συμμορίες λόγω ιδεολογικής εξάρτησης από τη ναζιστική ιδεολογία, μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χωρούν ούτε «τα ναι μεν αλλά», ούτε το «είμαι με τον άνθρωπο», ούτε, πολύ περισσότερο με την υποστήριξη της βαρβαρότητας της ΧΑΜΑΣ, της Χεζμπολάχ ή των Χούθι της Υεμένης. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως και οι τρεις αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις στηρίζονται και ενισχύονται από το θεοκρατικό καθεστώς των μουλάδων του Ιράν.

Σήμερα, το Ισραήλ πολεμάει, ταυτόχρονα, σε τρία μέτωπα. Από Βορρά με τη Χεσμπολάχ που βρίσκεται στον Λίβανο, στον Νότο με τη ΧΑΜΑΣ και ακόμη πιο νότια με τους Χούθι στην Υεμένη.

Το Ισραήλ είναι μία δυτικού τύπου δημοκρατία που παρέχει όλα τα εχέγγυα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών του, ακόμη και αν είναι Άραβες το γένος και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Είναι μία ανοιχτή, ανεκτική κοινωνία που προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ιδιαίτερη σημασία έχει η προστασία των μελών της LGBT κοινότητας, όταν οι τρεις προαναφερόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις τους πετούν για τιμωρία από τις ταράτσες των κτιρίων. Η παράκρουση πολλών δυτικών μελών αυτής της κοινότητας κατά του Ισραήλ, δεν είναι τίποτα άλλο από μία ιδεολογική, εμμονική τυφλότητα χωρίς ελαφρυντικά.

Είναι δε, τόσο ανεκτική κοινωνία το Ισραήλ, στο οποίο διοργανώνονται πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης εν μέσω πολέμου και επιστράτευσης. Απεναντίας, στην άλλη πλευρά, ο οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφράσει άλλη γνώμη βιάζεται και εκτελείται είτε με μία σφαίρα στο σβέρκο, είτε με ηλεκτρικό ρεύμα, όπως συνέβη προχθές με έναν πολίτη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.

Όταν το 1948 τους παραχωρήθηκε μία έκταση ίση με την Πελοπόννησο, ερημική και άνυδρη, με σκληρή δουλειά, καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακές λύσεις κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε εξαγωγέα υψηλής τεχνολογίας, αλλά και γεωργικών προϊόντων. Στην άλλη πλευρά, παρά τη γενναία χρηματοδότηση των δυτικών οργανισμών και των υπόλοιπων μουσουλμανικών χωρών, έφτιαχναν τούνελ και μετέτρεπαν σχολεία και νοσοκομεία σε ορμητήρια για τις τρομοκρατικές, ειδεχθείς πράξεις, όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, το Ισραήλ σήμερα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο, ο προμαχώνας της Δύσης κατά του επελαύνοντος ισλαμοφασισμού, ο οποίος…

 

 μέσω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης, επιδιώκει, μακροπρόθεσμα, την επιβολή της Σαρία.

Όπως σημείωνα σε τούτη εδώ τη στήλη πριν μερικές ημέρες, ο ισλαμοφασισμός είναι ένας από τους χειρότερους ολοκληρωτισμούς που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα. Ως εκ τούτου, η Δύση έχει χρέος και καθήκον να στηρίξει το Ισραήλ στον τιτάνιο αγώνα που διεξάγει

Δεν υπάρχουν σχόλια: