"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚικά ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Εχουμε μπλέξει άσχημα

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τελικά, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα με τον Χάρη Δούκα από όσο νομίζαμε. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αθήνα και αυτό είναι προς τιμήν του.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου προς τιμήν του είναι ο λόγος για τον οποίο χαρακτηρίζει την κατάσταση ως αδιέξοδο: «Δεν θέλουμε να προσλάβουμε, δεν θέλουμε να μπει ο ιδιωτικός τομέας και, έτσι, είμαστε σε αδιέξοδο».

Με συγχωρείτε, αλλά ποιος σοβαρός άνθρωπος το εκστομίζει αυτό;

Ο κύριος Δούκας ουσιαστικά παραδέχεται ότι είναι ακραία και βαρέως ιδεοληπτικός, αν αποκλείει τη λύση της λεγόμενης ΣΔΙΤ, δηλαδή τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, για την οποία το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει.

Η λογική του κυρίου Δούκα είναι η λογική της Κούβας του Κάστρο, που σημαίνει ότι δεν είναι λογική.

Ο κύριος Δούκας δεν αντιλαμβάνεται ότι το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή το κοινό συμφέρον (πράγμα διαφορετικό από το συμφέρον του Δημοσίου), μπορεί να υπηρετείται και με τη χρήση ιδιωτικών μέσων. Χρέος του είναι λοιπόν…

 

 να το καταλάβει και να βρει τον τρόπο, ώστε η συνεργασία να αποβεί προς όφελος των πολλών.

Η αποδοχή της βρώμας ως δήθεν αναπόφευκτης μοίρας για την πρωτεύουσα τα καλοκαίρια είναι βαθιά προσβλητική για όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: