"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΡΟΥΣΦΕΤΟ-ΚΗΦΗΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Η απόσπαση

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Χαμός έγινε, επειδή αποκαλύφθηκε ότι η πλατινέ φιλόλογος Μαρίνα Σταυράκη, τέως Πατούλη, αποσπάσθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και μάλιστα με τις υπογραφές εκσυγχρονιστών της κυβέρνησης, όχι τίποτα παλαιοκομματικών.

Μάλιστα όπως έγραψε τοπική ιστοσελίδα της Κεφαλονιάς (kefaloniapress.gr), εδώ και δέκα χρόνια η κ. Σταυράκη είναι διορισμένη σε σχολείο του νησιού, αλλά ποτέ δεν την έχουν δει από κοντά – μόνο από τις κοσμικές στήλες των ΜΜΕ – γιατί πάντα αποσπάται στην Αθήνα, όπου προφανώς είναι περισσότερο απαραίτητη. Υποθέτω ότι, λόγω εντοπιότητας, αυτοί θα ξέρουν καλύτερα.

Δεν καταλαβαίνω όμως προς τι η «ιερά αγανάκτησις».

Τους μαθητές στην Κεφαλονιά δεν τους σκέφτονται όλοι αυτοί που αγανακτούν για την υποτιθέμενη ευνοϊκή μεταχείριση της κ. Σταυράκη;

Υποτιθέμενη, επειδή δεν είναι εύνοια προς την κ. Σταυράκη η απόσπαση, αλλά μέτρο προστασίας για τον μαθητικό πληθυσμό της Κεφαλονιάς! Το εννοώ σοβαρά και δεν αστειεύομαι.

Κάντε μαζί μου ένα πείραμα: Ανακαλέστε στη μνήμη όλα αυτά που ξέρουμε για την κ. Σταυράκη, τις δεκαετίες που ήταν στο προσκήνιο της κοσμικής ζωής ως κυρία Πατούλη. Σκεφτείτε την εικόνα που έχτισε μέσω των ΜΜΕ και τις αξίες που βρέθηκε να αντιπροσωπεύει μέσα από τη χρυσοποίκιλτη διαδρομή της στον κόσμο των λεγόμενων επωνύμων. Κάντε το σοβαρά, με περίσκεψη, αίσθημα ευθύνης και αντικειμενικότητα. Επειτα αναρωτηθείτε αν θα θέλατε η μόρφωση του παιδιού σας να είναι στα χέρια της κ. Σταυράκη.

Ο καθένας δίνει την απάντηση για τον εαυτό του – η δική μου προκύπτει εκ των συμφραζομένων.

Το πρόβλημα αυτό καθαυτό δεν είναι λοιπόν η απόσπαση της κ. Σταυράκη, αλλά ότι…

 

 πληρώνεται για κάτι που δεν κάνει, ενώ συγχρόνως καταλαμβάνει μία θέση, την οποία θα ήθελε κάποιος άλλος, ο οποίος ενδεχομένως να ήταν καλύτερος από την κ. Σταυράκη στα καθήκοντα του καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης, έστω και αν στερείτο τη δική της λάμψη.

Επ’ αυτού να συμφωνήσω με τους επικριτές της απόσπασης. Αυτό είναι αδικία, εύνοια όμως δεν είναι.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: