"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Νέα ταλέντα

 Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Ευχαριστώ προσωπικώς τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Αυλωνίτη, για την προσπάθειά του να αθωώσει τον Παύλο Πολάκη από την κατηγορία του σεξισμού. Σπανίως πια μου συμβαίνει να διαβάζω κάτι που είπε πολιτικός και να μην μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου, αλλά ο κ. Αυλωνίτης το πέτυχε με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι ο τρόπος που μίλησε ο Πολάκης στη Μαρία Συρεγγέλα δεν ήταν σεξιστικός, επειδή με τον ίδιο τρόπο μιλάει σε όλους. Με άλλα λόγια, δεν είναι σεξιστική η στάση του, επειδή ο Πολάκης προσβάλλει τηρώντας την αρχή της ισότητας, αφού τους βρίζει όλους αδιακρίτως και παρομοίως.

Με τη λογική του επιχειρήματός του, αν ένα ζευγάρι τσακωθεί σε δημόσιο χώρο, π.χ. σε ένα μπαρ, και ο άντρας χαστουκίσει τη γυναίκα του, δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε σεξισμό, εφόσον αμέσως μετά τραβήξει από ένα χαστούκι σε όλους τους θαμώνες του μπαρ και, φυσικά, στο προσωπικό. Ετσι, όταν θα έρθει η Αστυνομία να τον μαζέψει, οι μάρτυρες θα πουν: «Μα, γιατί; Αφού δίνει χαστούκια σε όλους…».

Το περίεργο, κατά τη δική μου αντίληψη, είναι ότι ο κ. Αυλωνίτης που διατυπώνει τον εξωφρενικό ισχυρισμό είναι…

 

 δικηγόρος.

Ασκεί μάλιστα τη δικηγορία στην Κέρκυρα από το 1983…

Δεν υπάρχουν σχόλια: