"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΒΕΛΟΠΟΥΛΙΚΟ ΚΗΡΑΛΟΙΦΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Τριάντα εκατομμύρια

 Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Μου λένε ότι ο Παύλος Σαράκης, ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, κυκλοφορεί στη Βουλή έχοντας πάνω του τις έγγραφες αποδείξεις της καταβολής του φόρου για την αμοιβή των 30 εκατομμυρίων από την υπόθεση της Novartis και τις επιδεικνύει στους συνομιλητές του

Είναι προφανές ότι η αποκάλυψη του Κυριάκου Βελόπουλου για το ύψος της αμοιβής του έχει κάνει ζημία και τον έχει φέρει στη θέση του απολογούμενου. 

Αν όμως είναι τόσο κακό και μεμπτό ότι ο δικηγόρος Σαράκης κονόμησε μια τριαντάρα από την ιστορία αυτή, ποιος τον διόρισε βουλευτή, τοποθετώντας τον στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας;  

Εκείνος που σήμερα τον καταγγέλλει για την αμοιβή, τον λένε Κυριάκο Βελόπουλο. Για να έχει επιλέξει το συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» είχε τεράστια εκτίμηση για τον Παύλο Σαράκη. Μάλλον κάτι θα συνέβη μεταξύ τους, δεν θέλω να το ξέρω, ούτε έχει σημασία.

Σημασία έχει μάλλον πόσο αδίστακτος αποδεικνύεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, διότι στρεφόμενος κατά του επίλεκτου στελέχους του στρέφεται και κατά του εαυτού του. Είναι σαν να πετάει μια χειροβομβίδα στον εχθρό (που μέχρι χθες ήταν φίλος), ξέροντας ότι θα τραυματιστεί και ο ίδιος από τα θραύσματα. Δεν τον πειράζει όμως, του αρκεί ότι θα ξεπαστρέψει τον άλλο. Ως άνθρωπος της αγοράς, ο Βελόπουλος ξέρει πολύ καλά ότι ο φθόνος για τα τριάντα εκατομμύρια θα καλύψει την όποια ζημία για τον ίδιο.

Βέβαια, επειδή ο πρόεδρος είναι της αγοράς, όπως είπαμε, δεν αποκλείω την περίπτωση να μη γνώριζε για τα τριάντα εκατομμύρια όταν επέλεξε τον Παύλο Σαράκη ως επικεφαλής του Επικρατείας. Μπορεί να το έμαθε αργότερα και να ήταν αυτό ο λόγος της διάρρηξης των σχέσεων. Το λέω, γιατί αν κάποιος θα έσκασε από τη ζήλια του για τα τριάντα πρέπει να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης». Δεν λέω, είναι εργατικός, ευφάνταστος, ακατάβλητος, κάτι θα έχει βάλει στην άκρη οπωσδήποτε. Τριάντα εκατομμύρια, όμως, αποκλείεται να είναι!  

Σκεφτείτε, επίσης, με πόσο κόπο και πόση κακομοιριά έβγαλε ο πρόεδρος όσα έχει βγάλει: πουλώντας από επιστολές του Ιησού μέχρι αλοιφές για τη φαλάκρα. 

Σίγουρα θα...

 

 ζήλεψε πολύ. 

Πάνω από όλα τα άλλα, είναι άνθρωπος της αγοράς…


Δεν υπάρχουν σχόλια: