"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ και ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η περίπτωση της Πολωνίας

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗ

Η Πολωνία είναι μια από τις πιο σοβαρές πολιτικά χώρες της Ευρώπης.

Η Πολωνία σκίζει και στην βιομηχανία, έχει αφήσει χώρες σαν την Ελλάδα έτη φωτός πίσω της, ενώ θα έπρεπε να είναι πρότυπο για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού.

Είναι γνωστό ότι Ρωσία και Λευκορωσία βρίσκονται πίσω από τις ροές λαθρομεταναστών στην ανατολική πλευρά του μπλοκ ως μια μορφή υβριδικού πολέμου, παρόμοια με αυτή που ζήσαμε στον Έβρο. Μάλιστα, μετά την δολοφονία, με μαχαίρι στο στήθος, από λαθρομετανάστες του 20χρονου Πολωνού στρατιώτη/συνοριοφύλακα, Mateusz, το Κοινοβούλιο της Πολωνίας (με 401 ψήφους υπέρ και 17 κατά), πέρασε νόμο υπέρ της χρήσης πραγματικών πυρών από τον πολωνικό στρατό για την υπεράσπιση των συνόρων.

Όταν ακούμε στα ελληνικά ΜΜΕ, όλα αυτά τα κακά λογάκια για την σύγχρονη Πολωνία, είναι ακριβώς γιατί κάτι κάνει σωστά. Μόνο που αυτό δεν αρέσει στην Ούρσουλα, και άλλους μπουκωμένους με ήπια ισχύ εξωκοινοτικών χωρών, άρα…

 

 δεν αρέσει καί στα εγχώρια μιμητικά automatons που έχουν απωλέσει κάθε αυτονομία σκέψης και έλλογο κριτήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: