"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΡΑΓΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Tί συνέβη στην Κάσο;

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ

Tου Παντελή Σαββίδη

1-Η Navtex που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου για τις έρευνες του ιταλικού πλοίου έληγε την Τετάρτη 25/7/2024 στις 21:00.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πλοίο αποχώρησε Τρίτη βράδυ αφού ολοκλήρωσε τις ερευνητικές του δραστηριότητες.

Οι μόνες που γνωρίζουν αν πράγματι το πλοίο αποχώρησε αφού επιτέλεσε το έργο του είναι οι κυβερνητικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας.

Δεν υπάρχει ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης.

Αν αποχώρησε υπο την τουρκική πίεση έχουμε φαινόμενο mini Ιμίων. Δεν γρκιζάρεται έδαφος αλλά δικαίωμα.

Θα το μάθουμε απο την Τουρκία αλλά θα είναι αργά.

2.-Το πλοίο πραγματοποιούσε βυθομετρήσεις για πόντιση καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας απο Κρήτη σε Κύπρο. Θα πραγματοποιήσει την δεύτερη φάση της αποστολής του;

Αν η Τουρκία δήλωσε κατά τις περίφημες επαφές Μητσοτάκη για εκτόνωση της κρίσης ότι θα αντιδράσει, το έργο δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι ανεξάρτητες αρχές ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου έχουν συμπεριλάβει ως παράμετρο του έργου τον γεωπολιτικό κίνδυνο. Και αν δεν πραγματοποιηθεί εν τέλει το έργο το μέχρι τότε κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες: Ελλαδίτες και ελληνοκύπριοι.

3.-Η Τουρκία επιδιώκει να εξαρτήσει απολύτως απο αυτήν την Κύπρο. Ήδη έχει κατασκευάσει αγωγό και στέλνει νερό. Αν ελέγξει την Κύπρο και ενεργειακά για ποια λύση και ποια ανεξαρτησία θα μιλάμε.

Για όσους δεν κατάλαβαν η Τουρκία θέλει να συνδεθεί μέσω αυτής το νησί ηλεκτρικά.

4.-Φίλος απο τις Βρυξέλλες μου έλεγε την παραμονή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κύπρο πως κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν να πείσει τους κύπριους να αλλάξουν θέση στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης Κύπρου. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις έγινε προσπάθεια να συμπέσει. Την επομένη είδαμε τις εξελίξεις στην Κάσο. Ήταν ένα καλά στημένο σκηνικό;

Δεν ξέρω. Πάντως, την πληροφορία του φίλου μου την έθεσα υπόψη συνομιλητών και εδώ (όχι δημοσίως) και μπορούν να το επιβεβαιώσουν, αν χρειαστεί.

Αναμένουμε να δούμε αν το πλοίο συνεχίσει με την πόντιση καλωδίων. Για το αν γκριζαρίστηκε η ΑΟΖ που υπεγράφη με την Αίγυπτο δεν θα το μάθουμε, τουλάχιστον, απο την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή είναι η περήφανη και ισχυρή Ελλάδα των αθηναϊκών κυβερνήσεων.

Και αυτοί είμαστε ως λαός. Τα καταπίνουμε όλα. Φθάνει ο φραπές να είναι κρύος.

Είδατε τα …

 

λαλίστατα κυβερνητικά ΜΜΕ να αναδεικνύουν το θέμα;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: