"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΡΑΓΙΑΔΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ: Αυτά δεν γίνονται σε δημοκρατικές χώρες.

Το επεισόδιο με τις φρεγάτες είναι ήδη γνωστό.


Προφανώς, οι Τούρκοι για λόγους ελέγχου της κοινής γνώμης ζήτησαν τη μη δημοσιοποίησή του. Και η ελληνική κυβέρνηση το αποδέχθηκε και το ζήτησε απο τους διαπιστευμένους συντάκτες.
 
Έλα, όμως, που ο Ερντογάν αφού ήλεγξε το εσωτερικό μέτωπο προσπαθεί, τώρα, να το εκμεταλλευτεί προπαγανδιστικά αντιστρέφοντας την πραγματικότητα;
 
Τα θεωρούμενα “μεγάλα” ελληνικά ΜΜΕ αναφέρονται στις δηλώσεις Ερντογάν αλλά οι αναγνώστες ή οι τηλεθεατές τους δεν ξέρουν γιατί πρόκειται.
 
Το ερώτημα που ανακύπτει έχει να κάνει αφ ενος με ζήτημα αξιοπιστίας προς τους ανθρώπους που ενημερώνουν αλλά και με το μέγα θέμα του κατά πόσον μπορεί να κρατηθούν κρυφές ειδήσεις στην εποχή της έκρηξης της ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων.
 
Και κάτι άλλο. Ο Ερντογάν έκανε το παιχνίδι του και αφού εξέθεσε όλους προσπαθεί να εκθέσει, τώρα, και τη χώρα.
 
Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία. Και στις δημοκρατίες δεν μένει τίποτε κρυφό. Κάποτε αποκαλύπτεται. Ακόμη και...


 τα μποφώρ του ανέμου που κάποτε παρέσυραν το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 
Editorial των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: