"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Χώρα τενεκέδων με πτυχίο!



✔️Γιατί στην Ελλάδα κυριαρχεί ακόμη το μεταπολεμικό «σύνδρομο του πτυχιούχου».
 
✔️Γιατί οι πολιτικοί, για να ικανοποιήσουν το σύνδρομο αυτό των γονέων ψηφοφόρων τους, αυξάνουν κάθε χρόνο τους εισακτέους.
 
✔️Γιατί το σύνδρομο του πτυχιούχου μετεξελίχθηκε σε σύνδρομο του «πτυχιούχου ΑΕΙ». Ο Γαβρόγλου το «τερμάτισε» μετατρέποντας όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ και τώρα, φυσικά, κανείς πολιτικός κανενός κόμματος δεν τολμά να «ξεκάνει» τη ... μεταρρύθμιση Γαβρόγλου.
 
✔️Γιατί ολόκληρες πόλεις ζουν χάρη σε τμήματα που φυτοζωούν με φοιτητές με βαθμό εισαγωγής κάτω του 10 και οι κυβερνήσεις (ιδίως οι κεντροαριστερές) φοβούνται να συγκρουστούν μαζί τους.
 
✔️Γιατί κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμύθιαζαν για δεκαετίες την κοινωνία με ανοησίες περί «ανοιχτών πανεπιστημίων» χωρίς εξετάσεις, όπου ο καθένας μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε γουστάρει.
 
✔️Γιατί, γενικά, οι κυβερνώντες δεν τολμούν να πουν αλήθειες: Ότι...


 δεν μπορούν να μπουν όλοι πανεπιστήμιο, γιατί το πανεπιστήμιο δεν είναι για όλους και αυτό δεν είναι κακό.
 
Παρόλο αυτά, συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και καλή αρχή. 
Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: