"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η κομμουνιστική προπαγάνδα και η μεγαλοψυχία της Δημοκρατίας μας

Γράφει η Βάσω Μακρυγιάννη

Φαντάζομαι ότι είδατε στο διαδίκτυο την αφίσα του ΚΚΕ με την οποία καλούσε σε διήμερες εκδηλώσεις για να τιμηθεί ο «δημοκρατικός στρατός» για την… διάσωση των παιδιών στον εμφύλιο! Λέγοντας… διάσωση των παιδιών το ΚΚΕ εννοεί το θλιβερό παιδομάζωμα που ακολούθησε την ένοπλη ανταρσία του!
 
Ομολογώ ότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εν έτει 2020 γίνεται τόσο ανίερη προπαγάνδα. Ότι τα ορφανά του Στάλιν -μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία ότι ευδοκιμούν ΜΟΝΟ στη χώρα μας-   τριγυρίζουν με τις ιδεολογικές τους προβιές κι εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον τόπο, παρ’ ότι όσα πίστευαν ή πιστεύουν έχουν καταρρεύσει εδώ και 30 χρόνια!
 
Λοιπόν, για να τελειώνουμε κάποια στιγμή με την ασυλία που απολαμβάνει το ΚΚΕ, να πούμε μερικά πράγματα.
 
Την τετραετία 1946- 1949, την ώρα που η ανθρωπότητα επιχειρούσε ν’ ανασυνταχθεί από τις συνέπειες που προκάλεσαν οι ναζιστικές ορδές (που στην αρχή του πολέμου ήταν σύμμαχοι με τον δικτάτορα και σφαγέα Στάλιν), στην Ελλάδα ένα κόμμα, το Κομμουνιστικό, ξεκίνησε επανάσταση κι ένοπλη ανταρσία εναντίον της κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις εκλογές του 1946

Η κυβέρνηση της Δεξιάς υπό τον Τσλαδάρη που είχε προκύψει παρέδωσε την εξουσία στο Κέντρο (Σοφούλης – Σοφοκλής Βενιζέλος).
 
Βεβαίως ο εμφύλιος ιστορικά είχε ξεκινήσει με τη δολοφονία του Συνταγματάρχη Ψαρρού την Άνοιξη του 1944 (νωρίτερα κι από τα Δεκεμβριανά) κι ουσιαστικά από τη δολοφονία των αστυνομικών μετά την επίθεση στο τμήμα του Λιτόχωρου, τη νύχτα της 30 - 31 Μαρτίου του 1946. Ο δε Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος (παππούς του κομμουνιστή Ευκλείδη Τσακαλώτου) έχει γράψει ότι εκείνες τις δυο νύκτες «κάτω από τας σφαίρας των επαναστατών εις το Λιτόχωρον ήρχισεν η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
 
Αν σήμερα ρωτήσει κάποιος 100 Έλληνες τι έγινε στον εμφύλιο, οι 99 θ’ απαντήσουν ότι αντίπαλοι ήταν το ΚΚΕ με τη Δεξιά κι ότι νίκησε η Δεξιά! Τόση άγνοια, τόση επιβολή της ψεύτικης προπαγάνδας δεκαετιών.
 
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στον εμφύλιο που προκάλεσε το ΚΚΕ συγκρούστηκαν εκείνοι που πρέσβευαν στην ελευθερία και στον κοινοβουλευτισμό μ’ εκείνους που πρέσβευαν την δικτατορία του προλεταριάτου και επιχείρησαν με τη βία και τα όπλα να επιβάλουν κομμουνιστικό καθεστώς!  Δηλαδή συγκρούστηκαν οι Δεξιοί κι οι Κεντρώοι με τους κομμουνιστές!
 
Νίκησαν οι αστικές δυνάμεις κι όχι η Δεξιά. Νίκησαν οι δυνάμεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας που είχαν Κεντρώο πρωθυπουργό! Αυτή είναι η αλήθεια. 

Όπως αλήθεια είναι ότι...


 μετά τον εμφύλιο κυβέρνησαν ασταθείς κυβερνήσεις του Κέντρου μέχρι την πολιτική εμφάνιση του Παπάγου που άρχισε να σταθεροποιεί την κατάσταση.
 
Τα θυμήθηκα αυτά, επειδή δεν μπορεί πια το ΚΚΕ να μονοπωλεί δήθεν την αλήθεια και να τη διαστρεβλώνει με την προπαγάνδα του

Τα θυμήθηκα επειδή το ΚΚΕ διοργανώνει γιορτές που τις χαρακτηρίζει … μνήμης, την ώρα που τις  εκδηλώσεις υπέρ των πεσόντων του εθνικού στρατού και των στυγερών δολοφονιών σε πόλεις και χωριά , τις χαρακτηρίζει….  γιορτές μίσους! Δηλαδή, μονά ζυγά δικά του…
 
Μα η ιστορία πια αρχίζει να καθαρογράφεται… Με αλήθειες κι όχι με …απομνημονεύματα …καπεταναίων που επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθεί.
 
Πάντως, μ’ αυτά και μ’ εκείνα αναλογίζομαι πόσο μεγαλόψυχη είναι η δημοκρατία μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: