"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝουΔοΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Επιτέλους... κανονικότητα!

Του Strange Attractor

Πέρασε κι η προχθεσινή επέτειος του Πολυτεχνείου, όπως τόσες άλλες, μόνο που αυτή είχε μια ιδιομορφία.
 
Ένα στοίχημα που είχε βάλει ο Χρυσοχοίδης με τους "συνήθεις υπόπτους", τους "γνωστούς άγνωστους", δηλαδή τους μπαχαλάκηδες.
 
Οι οποίοι έμειναν με την όρεξη, αφού όπως φάνηκε όταν η ΕΛ.ΑΣ θέλει, κι έχει πολιτική κάλυψη, τότε μπορεί.

Μπορεί όχι μόνο να "κυνηγήσει" τους πράκτορες του χάους αλλά και να τους προλάβει. Άσχετα αν διαφωνεί ο Προκόπης (με την θεωρία των ακούνητων στρατιωτών του) που σήμερα διδάσκεται σε όλες τις αστυνομικές ακαδημίες του πλανήτη, ως παράδειγμα προς αποφυγήν...


Μέχρι και drones χρησιμοποιήθηκαν σε αυτόν τον "ακήρυχτο πόλεμο", δια των οποίων εντοπίστηκαν μπόλικα κασέ από πολεμοφόδια για τις "οδομαχίες", με κάποιον συριζαίο πρωί πρωί σήμερα να διαμαρτύρεται στον ΣΚΑΙ για την αστυνομοκρατία του Κυριάκου, και να ερωτά "μα καλά, ούτε μπύρες δεν μπορούν πια να πίνουν τα παιδιά στις ταράτσες";
 
Στη συνέχεια στηλίτευσε την παρουσία των ΜΑΤ στην παλλαϊκή πορεία, ξεχνώντας ότι επί Αλέξη οι κλούβες των ΜΑΤ που κυκλοφορούσαν στην πόλη ήταν πιο πολλές και από τα αστικά λεωφορεία, με το Μαξίμου μόνιμα αποκλεισμένο.
 
Θα μου πείτε πως οι ψηφοφόροι του Σύριζα έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θράσος δέκα Καρδιναλίων, οπότε ότι και να λέμε...
 
Είπα πορεία και ακόμη θυμάμαι τα γέλια που έριξα χθες βράδυ παρακολουθώντας στις ειδήσεις το χαμογελαστό παιδί, τον Αλέξη της καρδιάς μας, να συμμετέχει ως εμπροσθοφυλακή στην μεγαλειώδη πορεία, αλά μπρατσέτα με έναν Ινδό (έτσι μου φάνηκε) και κάτι άλλους σαλεμένους, μαζί και η προσωπική αστυνομική του φρουρά, βροντοφωνάζοντας κάτι μπαγιάτικα συνθήματα του '75 για τους μακελάρηδες τους Αμερικάνους και τα δίκια του λαού.
 
Αν συμμετείχαν και οι θρυλικές "μπουτούδες του Συντάγματος" τότε το μήνυμα προς τον μακελάρη θα ήταν πιο ηχηρό, αλλά χάθηκαν αυτές.
 
Στη συνέχεια, και πριν η πορεία καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία, ο Αλέξης την έκανε στα μουλωχτά, με φήμες να μιλάνε για συνέχιση των "όμορφων αγώνων" σε μια τσαγερί του Κολωνακίου, παρέα με τον πρώην στρατηγικό του σύμβουλό και νυν "σύμβουλο επιχειρήσεων", τον πολυμαθή πανεπιστήμονα Καρανίκα... Το αν πήρε τηλέφωνο τον Τραμπ για να ζητήσει συγγνώμη, μη τυχόν και παρεξηγήθηκε ο μακελάρης από το σόου του Αλέξη, δεν το γνωρίζω.
 
Όσο για τον Φίλη, που ήταν, λέει, πρωταγωνιστής στο Πολυτεχνείο (στα 11 του χρόνια), δεν φάνηκε πουθενά. Οι πληροφοριοδότες μου όμως μου λένε πως αυτό το διάστημα παλεύει για την εξαίρεση των πατσατζίδικων από τον προτεινόμενο νόμο περί απαγόρευσης κατανάλωσης χοιρινού πέριξ των χοτ σποτς, και άρα δεν έχει χρόνο για πορείες.

Ούτε ο Μπάνος φάνηκε, αν και κάποιοι γνωρίζοντες με πληροφορούν πως έριξε στεφάνι από ψηλά, από ελικόπτερο!
 
Από κει και πέρα τα μεγάλα επεισόδια ευτυχώς αποφεύχθηκαν, και μάλιστα έγιναν και κάποιες προσαγωγές, μπορεί και συλλήψεις. Το αν θα οδηγήσουν σε καταδίκες ή φυλάκιση κάποιων, ούτε αυτό δεν το γνωρίζω, μιας και ο φιλεύσπλαχνος Νόμος Παρασκευόπουλου συνεχίζει να ισχύει, αν δεν κάνω λάθος, οπότε οι όποιες "καταδίκες" είναι στα χαρτιά και μόνο.  
 
Πάντως, στη Θεσσαλονίκη, την ερωτική συμπρωτεύουσα, της νοτοπούλαινας και του Ζέρβα, έγιναν κανονικές μάχες, όπως πάντα, με 3-4 ΙΧ να καίγονται ως σπονδές στην "ελευθερία των λαώνε", και με μάχες σώμα με σώμα μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών. Και με τις χιλιάδες των "προσφύγων πολέμου" που λυμαίνονται το κέντρο της πόλης να κάνουν διάλειμμα, να παρακολουθούν τα χάλια μας, και να ξεκαρδίζονται, πριν αναλάβουν οι ίδιοι τη συνέχιση του "αγώνα", δηλαδή τις κλοπές, τις διαρρήξεις, τα μαχαιρώματα, το εμπόριο ναρκωτικών, και όλα αυτά τα καλά που ζουν εδώ και μερικά χρόνια οι Θεσσαλονικείς.
 
Θεσσαλονικείς, που ως γνήσιοι "νεοδημοκράτες" οι περισσότεροι, ήταν στα κάγκελα τόσα χρόνια, αλλά τώρα τσιμουδιά... "κάντε υπομονή" λένε... "έχει σχέδιο η κυβέρνηση" λένε...
 
Ένα σχέδιο που το βλέπουμε καθημερινά να υλοποιείται στην Πλατεία Αριστοτέλους, στα Διαβατά, στα Βρασνά, και καθ άπασαν την επικράτειαν.
 
Ένα σχέδιο που αν ολοκληρωθεί, τότε θα κυκλοφορούμε απαξάπαντες με μαντίλες, σαρίκια, και τσεμπέρια, και κάθε γειτονιά θα έχει τον ιμάμη της, κι από ένα φροντιστήριο σουαχίλι ή ισμαηλί, αφού θα πρέπει να αφομοιωθούμε για να μη μας λένε ρατσιστές και ξενοφοβικούς. Εξάλλου, πως το είπε προχθές ο Άδωνις; Ξεχνάω...
 
Τέλος πάντων, όσο και να γκρινιάζω εγώ ο μικροπρεπής για το μεταναστευτικό και την παραβατικότητα που αυτό προκαλεί, και που αμφότερα θεριεύουν, η πραγματικότητα είναι πως ελάχιστοι αντιδρούν.
 
Οι περισσότεροι κάνουν μόκο, είτε γιατί δεν θέλουν να χαλάσουν τη νιρβάνα της κυβέρνησης, είτε διότι περιμένουν κάποιον διορισμό, είτε διότι...


 είναι ιδεοληπτικοί ισλαμολάγνοι, είτε επειδή τρώνε με χρυσά κουτάλια με αφορμή την αθρόα λαθρομετανάστευση. Για την οποία δεν πρέπει να μπαίνουν όρια και ταβάνια, όπως είπε η άλλοτε καθαρίστρια, μετέπειτα υπουργός, και νυν θεσσαλονικάρχισσα νοτουπούλαινα.
 
Όπως και ο φίλος μου ο Μήτσος, παλιός πασόκος, μετά συριζαίος, και τώρα τελευταία φανατικός "κυριακικός", που έβγαλε καινούργιο αμάξι τότε στην Ειδομένη, πουλώντας πολύπριζα από το ΤΖΑΜΠΟ, και τώρα βρίσκεται μόνιμα στα Διαβατά κάνοντας διάφορες μπίζνες, και τρίβοντας τα χέρια του... "μεγάλη κονόμα" μου λέει κάθε τόσο στο τηλέφωνο... "κράτα γερά Κυριάκο", φωνάζει.
 
Τέλος είχαμε και τον Τσιτσιπά ο οποίος ζει το δικό του όνειρο, κάνοντας πολλούς Έλληνες περήφανους, άσχετα αν οι περισσότεροι δηλωμένοι "τσιτσιπικοί" δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το τένις από το... Γκόλφ, με τους συριζαίους και τον Κρίτωνα Αρσένη να αντιδρούν στις νίκες του, σημειώνοντας πως ο θρίαμβος Τσιτσιπά είναι σίγουρα προβοκάτσια του μεγάλου κεφαλαίου, για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα καθημερινά του προβλήματα.
 
Κάτι που θα έλεγε κι ο Κουτσούμπας δηλαδή, μόνο που οι δικοί του κομμουνιστές είναι αυτό τον καιρό απασχολημένοι με την στήριξη των αγωνιζόμενων νέων του Χονγκ Κονγκ, που εδώ και μήνες είναι στους δρόμους πολεμώντας τον... Κομμουνισμό!
 

Μια χαρά πάνε όλα δηλαδή... Ήρθε η κανονικότητα που όλοι περιμέναμε.
Επιτέλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: