"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ (ΝουΔο)ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Εθνική διαστροφή Αλβανολαγνείας…


Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίστηκε από τους Έλληνες για να εφαρμόσει την πολιτική Κοτζιά στα Βαλκάνια, σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό συμβαίνει σήμερα.

   Τιμά και σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαριεντίζεται με τον Ζάεφ, ταυτόχρονα όμως αγκαλιάζει με στοργή και την αναιδή κυβέρνηση των Τιράνων, που σε κάθε ευκαιρία στρέφεται κατά της ελληνικής μειονότητας.

Η πολιτική αυτή παραπέμπει ευθέως σε εθνικό μαζοχισμό. Και δεν αποφασίζεται από τον Δένδια, που κάνει ό,τι μπορεί για να μαζέψει τα μπόσικα, ιδίως στα ελληνοτουρκικά.Υπαγορεύεται, δυστυχώς, από πιο ψηλά. 

Προσωπικά, βρίσκω πλέον σκανδαλώδη τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Αλβανίας του αλητήριου Έντι Ράμα.

Είπαμε, κατευνασμός προς την Τουρκία και φινλανδοποίηση κάτω από την τεράστια σκιά του Ερντογάν. Χρόνια τώρα έχουμε καταλάβει ότι αυτό κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Φρόντισαν να μας αφοπλίσουν για να πληρώνουν τους Γερμανούς και τώρα τρώνε τις φάπες από τους απέναντι αδιαμαρτύρητα.  

Με τους Αλβανούς, όμως; Τόσο μακριά φτάνει η εθνική διαστροφή των πολιτικών μας; Να παριστάνουν τους πρόθυμους ατζέντηδες στην ευρωπαϊκή πορεία ενός απολύτως δυσλειτουργικού κράτους, φωλιάς εγκληματιών και ναρκεμπόρων; 

Τρέχει τώρα ο Κυριάκος να διασφαλίσει ότι μαζί με τα Σκόπια θα μπει στον ευρωπαϊκό προθάλαμο και η Αλβανία.  

Μα, εξηγήστε μου, για ποιον λόγο αυτή η διευκόλυνση; 

 Για τα Σκόπια υπάρχει, δυστυχώς, συμβατική υποχρέωση που απορρέει από τη Συνθήκη των Πρεσπών. Φρόντισε και έδεσε τα χέρια της η κυβέρνηση. Για την Αλβανία όμως;

Πολύ ορθά η Γαλλία, που έχει πλημμυρίσει εσχάτως από Αλβανούς κακοποιούς-μέλη της διεθνούς ναρκο-μαφίας, θέλει να κρατήσει τη χώρα αυτή μακριά από τις ευρωπαϊκές δομές, αφενός για να μην αποκτήσουν δικαιώματα Ευρωπαίου πολίτη οι κάτοικοί της και, αφετέρου, επειδή αντικειμενικά δεν αποτελεί κανονικό κράτος.  

Είναι ένα βαλκανικό φέουδο, προπύργιο παραβατικών συμπεριφορών και διαφθοράς, χωρίς κανόνες Δικαίου, χωρίς διάκριση εξουσιών, χωρίς το παραμικρό θεσμικό υπόβαθρο μία μπανανία, όπου ο πρωθυπουργός παίζει φάπες με τον πρόεδρο και ο ένας πάει να καταργήσει τον άλλον, προκηρύσσοντας ή μπλοκάροντας εκλογές-μαϊμού.  

Είναι ντροπή για τον σύγχρονο πολιτισμό να μπει αυτό το κράτος-καρικατούρα σε ευρωπαϊκή τροχιά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να το αρμέξουν και να το καταστήσουν δορυφόρο οι άπληστοι Γερμανοί.

Επιπλέον, όμως, η Ελλάδα έχει και δικούς της λόγους για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας: τη μοναδική «ζωντανή» μειονότητα σε όμορη χώρα, που καθημερινά ταλαιπωρείται και διώκεται.  

Επομένως γιατί δεν συντάσσεται ο Κυριάκος με τη θέση της Γαλλίας, της Ολλανδίας και πολλών άλλων χωρών για την αποσύνδεση των περιπτώσεων Σκοπίων και Αλβανίας (decoupling), με τη δεύτερη να μένει έξω από την αφετηρία της ευρωπαϊκής ένταξης; 

 Γιατί επιμένει να παριστάνει τον μπάτλερ του Ράμα, χαϊδεύοντας και προωθώντας τις παντελώς αστήρικτες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του;  

Νομίζει μήπως ότι ...


θα τον πιάσει φίλο; Έχει καταλάβει τι λέει πίσω από την πλάτη του ο Αλβανός;

Ας ξαναδιαβάσει τα έξι σημεία-όρους που είχε θέσει ο πατέρας του για τη βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, μήπως και κατανοήσει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ο συγκεκριμένος αυθάδης και μικρομέγαλος γείτονας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: