"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πως είναι δυνατόν ένας μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός να προκαλεί τρόμο σε όσους τον επέλεξαν (στη κάλπη) για να απαλλαγούν από τον Σύριζα? - Νορβηγία του Νότου ή Αργεντινή?

Από τον Ian Ford
 
Μα πως είναι δυνατόν να διορίζονται τα Παρατράγουδα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων;

Πως είναι δυνατόν μετά από τέτοιο σάλο να μην υπάρχουν παραιτήσεις;

Πως είναι δυνατόν ένας μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός να προκαλεί τρόμο σε όσους δεν είναι νεοδημοκράτες αλλά τον επέλεξαν (στη κάλπη) για να απαλλαγούν από τον Σύριζα και την φορολεηλασία του Τσακαλώτου ο οποίος τριγυρνούσε με ταγάρι και δεν έκρυβε το ιδεοληπτικό του μίσος για τη μεσαία τάξη;

Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός τόσο νωρίς να ακυρώνει το όραμα για τη Νορβηγία του Νότου ή τουλάχιστο την Εσθονία;

Τελικά μήπως έχει δίκιο ο Τσίπρας όταν λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τρώει από τα έτοιμα που δεν είναι άλλα από την κρατική λεία η οποία προέκυψε από την λεηλασία της μεσαίας τάξης επί Σύριζα; Κι όταν τελειώσει η λεία που άφησε πίσω του ο Σύριζα κι αυτό συμπέσει με την αναμενόμενη παγκόσμια ύφεση μπορεί κανείς να φαντασθεί με τι είδους αδιέξοδα θα βρεθεί μπροστά της η ΝΔ;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Κυριάκος θα έχει την τύχη του Αργεντίνου προέδρου που εγκατέλειψε το προεδρικό Μέγαρο με το ελικόπτερο, μια τύχη που κατάφερε να ξεγελάσει ο Τσίπρας.

Αλήθεια, τι εννοεί ο αρχηγός του Σύριζα όταν ισχυρίζεται ότι η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα;

Θα μπορούσε ένα μεταρρυθμιστικό κόμμα όπως η ΝΔ να τρώει από τα έτοιμα που έχουν απομείνει από την απάνθρωπη απαλλοτρίωση του φορολογικού αίματος του ελληνικού λαού που κατάφεραν τα αδίστακτα φορομπηχτικά λεφούσια του Σύριζα;

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι καθαρόαιμοι μεταρρυθμιστές όπως ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Τάκης, ο Σταικούρας κλπ θα έτρωγαν από τα έτοιμα και δεν θα προχωρούσαν στην απαραίτητη μεταρρύθμιση η οποία είναι υπόθεση εθνικής επιβίωσης.

Οφείλει η ΝΔ να απαντήσει εάν η ΔΕΗ για παράδειγμα, όπως επίσης και ΕΡΤ, διασώζονται χάρη στα κλοπιμαία της φορομπηχτικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και των κρατιστών της παρέας του.

Δείτε προσεχτικά το...


 απόσπασμα παλαιότερης συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εφσυν: «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχει εκλάβει το ποσοστό των εκλογών ως λευκή επιταγή, για να πάρει ρεβάνς για 4,5 χρόνια μακριά από τα έδρανα της εξουσίας. Μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα που βρήκανε και να σαρώνουν το κράτος ως λάφυρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: