"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η σοσιαλιστική ηθική πόσους βιασμούς αντέχει;

Του Σάκη Μουμτζή

Η δήλωση του Θ. Δρίτσα είναι γνωστή. Σύμφωνα με την λογική του οι βιασμοί ανηλίκων, ανά εξάμηνο, είναι μια ανεκτή κατάσταση, που την αντέχει η σοσιαλιστική ψυχούλα του.

Μάλιστα, η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο Θ. Δρίτσας τυγχάνει σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ως γνωστόν καλούσε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα για να λιαστούν.

Το ξέρουμε, γιατί το ζήσαμε, πως ο ανθρωπισμός της κυβερνώσας Αριστεράς είναι υποκριτικός. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση κραύγαζαν για την Αμυγδαλέζα και όταν έγιναν κυβέρνηση στοίβαζαν κατά χιλιάδες τους μετανάστες στην Μόρια.

Αλλά αυτό που είπε ο Θ. Δρίτσας ξεπερνά κάθε φαντασία. Προφανώς, μέσα στο μυαλό τους έχουν κάνει ένα πλάνο βιασμών ανηλίκων που το αντέχει η συνείδηση τους. Η υπέρβασή του προκαλεί τα αριστερά αντανακλαστικά τους.

Χθες μάθαμε πως οι βιασμοί ανηλίκων ανά εξάμηνο βρίσκονται εντός του πλάνου

Σίγουρα, όλα όσα είπε ο Θ. Δρίτσας τα άκουσε από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα τραγικά αυτά συμβάντα αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης τους.

Αν κατάλαβε καλά ο αναγνώστης, ο Θ. Δρίτσας μας ανακοίνωσε ένα στατιστικό στοιχείο, που αφορούσε την παιδική δυστυχία. Οι αθεόφοβοι κατέγραφαν την συχνότητα των βιασμών και δεν έκαναν τίποτα για να καταπολεμήσουν το απάνθρωπο αυτό φαινόμενο.

Και ξέρετε γιατί δεν έκανα τίποτα; 


Γιατί θεωρούσαν πως η εμφάνιση αυτού του φαινομένου ανά εξάμηνο, δεν χρήζει αντιμετωπίσεως. Ήταν ένα φυσιολογικό φαινόμενο μέσα σε μια κοινότητα εξαθλιωμένων ανθρώπων. Άλλωστε ποιος ασχολείται με προσφυγάκια;

Αυτή είναι η «ευαίσθητη» ψυχή των ανθρώπων που μας κυβέρνησαν για 54 μήνες.

Και η αλληλεγγύη; Και ο ανθρωπισμός; 


Αυτά είναι για τους αφελείς και τους ρομαντικούς ψηφοφόρους τους. Η εξουσία έχει να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρότερα θέματα. Όπως η κρουαζιέρα με την θαλαμηγό.

Τελικά έχουν απόλυτο δίκιο όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την ζωή.

Η αναλγησία και ο κυνισμός εκδηλώνονται και στους βιασμούς παιδιών στην Μόρια και στον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την τραγωδία στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός μετά από λίγες ημέρες πήγε κρουαζιέρα και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης την επομένη της τραγωδίας κουνούσε το δάχτυλο του σε έναν κατεστραμμένο.

Και σήμερα, πρώην υπουργός αναφέρθηκε στους βιασμούς ανηλίκων με όρους ψυχρής στατιστικής.

Κι εμείς που πιστέψαμε πως τα είδαμε όλα όταν ήταν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξαφνικά διαπιστώνουμε πως...


 το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Οι άνθρωποι έχουν απίστευτα αποθέματα θράσους, κυνισμού και γελοιότητας. Και αυτό το αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά και από την αντιπολίτευση.

Μην περιμένετε μέτρα κατά του Θ.Δρίτσα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες ευαισθησίες έχει αποδεδειγμένα μόνον η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: